FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Suđenje "vukovarskoj trojci" nastavljeno iskazom zaštićenog svjedoka

ZAGREB/DEN HAAG, 25. travnja 2006. (Hina) - Haško suđenje "vukovarskojtrojci" bivših oficira JNA Mili Mrkšiću, Miroslavu Radiću i VeselinuŠljivančaninu, optuženima za pokolj na Ovčari u studenom 1991.,nastavljeno je u utorak svjedočenjem zaštićenog svjedoka optužbe P-014na zatvorenoj sjednici.
ZAGREB/DEN HAAG, 25. travnja 2006. (Hina) - Haško suđenje "vukovarskoj trojci" bivših oficira JNA Mili Mrkšiću, Miroslavu Radiću i Veselinu Šljivančaninu, optuženima za pokolj na Ovčari u studenom 1991., nastavljeno je u utorak svjedočenjem zaštićenog svjedoka optužbe P-014 na zatvorenoj sjednici.

Izvođenje dokaza optužbe na suđenju ''vukovarskoj trojci'' ušlo je u završnu fazu i, prema najavama predmetnog tužitelja Marksa Moorea, trebalo bi biti završeno do kraja travnja. Nakon toga obrana bi trebala izvesti svoje svjedoke.

Umirovljeni general Mile Mrkšić, koji je u jesen 1991. zapovijedao snagama koje su na čelu s 1. Gradijskom brigadom JNA napadale Vukovar, i njemu podređeni oficiri sigurnosti Šljivančanin i Radić, optuženi su za zločine protiv čovječnosti zbog pokolja nad najmanje 264 hrvatska ranjenika i civila odvedena iz vukovarske bolnice, koji je izvršen na Ovčari 20. studenoga 1991.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙