FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najveći parobrod na svijetu isplovio iz Hamburga za Oslo

BERLIN, 25. travnja 2006. (Hina/AFP) - Najveći parobrod na svijetuFreedom of the Seas isplovio je u utorak iz luke Hamburg na sjeveruNjemačke za Oslo, nakon završnih radova i svečanog porinuća uponedjeljak.
BERLIN, 25. travnja 2006. (Hina/AFP) - Najveći parobrod na svijetu Freedom of the Seas isplovio je u utorak iz luke Hamburg na sjeveru Njemačke za Oslo, nakon završnih radova i svečanog porinuća u ponedjeljak.

Pred očima više stotina gledatelja, parobrod koji je sagrađen u Finskoj isplovio je iz njemačke luke pošto je u ponedjeljak službeno predan novom vlasniku, američko-norveškoj kompaniji Royal Caribbean International.

Nakon Osla, parobrod će uzeti kurs prema Southamptonu, a zatim će zaploviti prema Sjedinjenim Državama.

Royal Caribbean International organizirao je u ponedjeljak pravi spektakl, a snimci iz unutrašnjosti broda mogli su se pratiti na golemom zaslonu.

Brod je opremljen bazenom s umjetnim valovima za ljubitelje surfanja, nizom trgovina dugim 135 metara, zidom za penjanje i klizalištem.

Brod kojega je matična luka u Miamiju, može primiti 4.375 putnika, a nudit će krstarenja na Karibima po cijeni od 750 eura za tjedan.

Brod dug 339 metara kraći je za 6 metara od "Queen Mary 2", ali je od njega širi (56 metara) i viši (72 metra).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙