FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: pad prometa u trgovini na malo u veljači

Zagreb-trgovinanamalo-statistikaZagreb: pad prometa u trgovini na malo u veljačiZAGREB, 25. travnja 2006. (Hina) - Promet od trgovine na malo u Zagrebuje u veljači ove godine u odnosu na siječanj nominalno smanjen za 0,6posto, a realno za 0,5 posto, podaci su Odjela za statistiku Gradskogzavod za prostorno uređenje.
ZAGREB, 25. travnja 2006. (Hina) - Promet od trgovine na malo u Zagrebu je u veljači ove godine u odnosu na siječanj nominalno smanjen za 0,6 posto, a realno za 0,5 posto, podaci su Odjela za statistiku Gradskog zavod za prostorno uređenje.

U odnosu na veljaču prošle godine pak promet od zagrebačke trgovine na malo je nominalno bio veći za 16,4 posto, a realno za 14,6 posto.

Promatrano po pretežnoj djelatnosti, padu prometa od trgovine na malo tijekom veljače ove godine u odnosu na prethodni mjesec, najviše je pridonio 26-postotni pad prometa u maloprodaji tekstilom, odjećom, obućom i proizvodima od kože te 6,7 postotni pad u ostaloj trgovini na malo u nespecijaliziranim prodavaonicama.

Povećanje prometa na godišnjoj razini, u odnosu na veljaču lani, rezultat je ponajprije 24,2 posto većeg prometa u prodaji, održavanju i popravku motornih vozila.

Značajnije povećanje prometa od trgovine na malo na godišnjoj razini, u Zagrebu se bilježi i u maloprodaji tekstilom, odjećom, obućom i proizvodima od kože, za 23,7 posto te trgovini na malo motornim gorivima i mazivom, za 19,4 posto.

Promatrano pak prema trgovačkim strukama, promet od trgovine na malo u drugom je ovogodišnjem mjesecu u odnosu na isti mjesec lani najviše porastao u ostalim nespecijaliziranim prodavaonicama, za 34,6 posto.

(Hina) xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙