FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 25. travnja 2006.(Hina) -
ZAGREB, 25. travnja 2006.(Hina) -

ZAGREB - Od ponoći su poskupjele sva vrste goriva od 1,4 do 6,4 posto, izvijestila je INA. Najviše poskupljuje eurosuper 95 koji će stajati 8,49 kn po litri (do sada 7,98 kn), što je povećanje od 6,4 posto. Super 95 nije prešao granicu od 8 kuna po litri iako joj se približio na samo dvije lipe - sada naime košta 7,98 kn. Do sada mu je cijena bila 7,84 kn što je povećanje od 1,8 posto. Nova cijena supera plus 98 je 8,75 kn/l (do sada 8,53 kn/l), što je povećanje od 2,6 posto. Eurodizel poskupljuje na 7,66 kn/l (do sada 7,47 kn/l), što je povećanje od 2,5 posto. Nova cijena dizela je 7,50 kn (do sada 7,37 kn/l), što je povećanje od 1,8 posto. Cijena loživa ulja ekstra lakog povećava se na 4,9 kn/l (do sada 4,83 kn/l), što je povećanje od 1,4 posto, izvijestila je INA.

ZAGREB - Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu intersa Republike Hrvatske u sinoćnjem priopćenju navodi da na njihovim internetskim stranicama nisu objavljeni oni podatci o imovinskim karticama javnih dužnosnika koje oni nisu naveli u svojim pisanim imovinskim karticama pohranjenim u Povjerenstvu. Tako u priopćenju stoji da, primjerice, Povjerenstvo nije moglo objaviti vrijednost nekretnina javnih dužnosnika kada oni te podatke nisu naveli u pisanoj imovinskoj kartici. Zato, dodaje se, nije objavljen ni podatak o plaći premijera Ive Sanadera jer nije naveden u premijerovoj imovinskoj kartici. U priopćenju koje je potpisao predsjednik Povjerenstva Josip Leko napominje se da Povjerenstvo ne može samostalno izmijeniti imovinsko stanje u "imovinskoj kartici" javnoga dužnosnika na temelju podataka iz javnih medija nego jedino u slučajevima kada dužnosnik dostavi novu "imovinsku karticu" na dan bitne promjene ili na dan prestanka dužnosti.

ZAGREB - Publikacija "Zlodusima nasuprot - Religija i nacionalsocijalizam" osnivača i ravnatelja sarajevskoga Internacionalnog multireligijskog i interkulturnog centra (IMIC) franjevca Marka Oršolića sadrži izabrane dokumente o odnosu etabliranoga kršćanstva prema nacionalsocijalizmu, a predstavljena je sinoć u Novinarskome domu u Zagrebu. O publikaciji, koja donosi i autorov komentar o temi, govorili su profesori Ivo Goldstein i Bogdan Denić, književnik Miljenko Jergović, novinar Ninoslav Kopač i urednik Franjo Butorac. Objavljena je u suizdavaštvu IMIC-a i riječkoga nakladnika "Adamića" te uz potporu Norveškog veleposlanstva u Bosni i Hercegovini. Po riječima autora obična je to, ali znanstveno utemeljena, publikacija izabranih dokumenata predstavljenih u skraćenu obliku, kojima je svrha da budu orijentacija i osnovna informacija mladim ljudima u Hrvatskoj i BiH koji doista ništa ne znaju o temi koju publikacija obrađuje.

ZAGREB - Festival znanosti, kojemu je cilj poboljšati dijalog između znanstvenika i javnosti kako bi se bolje razumjela uloga znanosti u društvu, otvoren je sinoć u Tehničkom muzeju u Zagrebu, a održavat će se paralelno još u Osijeku, Rijeci i Splitu. Na ovogodišnjem, četvrtom po redu Festivalu znanosti, do 29. travnja održat će se brojne izložbe, radionice, predavanja, promocije knjiga i CD-ova, znanstveni pokusi, pa i kazališne predstave. Festival obilježavaju obljetnice rođenja dvojice hrvatskih znanstvenih velikana - 150. obljetnicu rođenja fizičara i izumitelja Nikole Tesle te 100. obljetnicu rođenja kemičara Vladimira Preloga. Rektorica Sveučilišta u Zagrebu Helena Jasna Mencer ocijenila je da Sveučilište taj festival ne podržava samo zbog entuzijazma svojih znanstvenika, nego i zato što je "svijest o popularizaciji znanosti vrlo bitna za generacije koje dolaze".

KOPRIVNICA - Eksploziju u obiteljskoj kući u Ledinskoj ulici u Koprivnici izazvao ne u nedjelju poslije podne plin iz otvorenog ventila kućnih instalacija, utvrdili su danas očevidom stručnjaci zagrebačkoga Centra za kriminalistička vještačenja "Ivan Vučetić" MUP-a RH, priopćila je sinoć PU koprivničko-križevačka. Zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom istražnom sucu Županijskog suda u Koprivnici večeras je priveden uz kaznenu prijavu vlasnik obiteljske kuće M. L. (55). Zasad je nepoznato zašto je u kući pustio plin koji je izazvao eksploziju u kojoj je potpuno uništena njegova kuća i oštećene susjedne zgrade, dok je jedna žena zadobila lakše ozljede.

KOPRIVNICA - U koprivničkoj Općoj bolnici jučer poslije podne je od posljedica prometne nesreće umro Željko Štimec (70) iz Sigetca kojega je u Peterancu pregazio traktor dok se vozio na biciklu, javila je sinoć koprivničko-križevačka policija. Prigodom pretjecanja na nesretnoga biciklistu naletio je 33-godišnji vozač traktora koprivničkih oznaka koji ga je pregazio.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙