FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ljubičić: natječaji za nabavu radiološke opreme jednaki za sve ponuđače

ZAGREB, 24. travnja 2006. (Hina) - Ministar zdravstva i socijalne skrbiNeven Ljubičić izjavio je danas da su natječaji Ministarstva za nabavuradiološke opreme jednaki za sve ponuđače, i time opovrgnuo tvrdnje dase pogoduje samo jednom proizvođaču.
ZAGREB, 24. travnja 2006. (Hina) - Ministar zdravstva i socijalne skrbi Neven Ljubičić izjavio je danas da su natječaji Ministarstva za nabavu radiološke opreme jednaki za sve ponuđače, i time opovrgnuo tvrdnje da se pogoduje samo jednom proizvođaču.

Direktor tvrtke Medicom Tomislav Krsnik, koji u Hrvatskoj prodaje medicinske uređaje američke tvrtke General Electric, ustvrdio je u Jutarnjem listu da u sedam raspisanih natječaja Ministarstva zdravstva za nabavu opreme, tražene karakteristike uređaja može zadovoljiti samo jedan proizvođač, a to je japanski Shimadzu.

Ljubičić ističe da Državna revizija, koja prati sve natječaje, nija naišla na nepravilnosti u njihovoj provedbi ali su zahvaljujući objedinjenoj nabavi opreme, koju po uzoru na druge zemlje Hrvatska primjenjuje u posljednje tri godine, cijene opreme snižene između 40 i 50 posto.

"Želimo kupiti što je moguće više za novac koji imamo, čime želimo omogućiti da u Hrvatskoj postoji mreža magnetskih rezonanci i da svaka županijska bolnica ima CT uređaj", rekao je Ljubičić novinarima.

Ljubičić ujedno tvrdi da do njega nije došla nikakva pritužba američkog veleposlanstva o nepravilnostima u provedbi natječaja za nabavu radiološke opreme, o čemu je veleposlanstvo navodno obavijestila tvrtka General Electric.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙