FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

ZAGREB, 24. travnja 2006.(Hina) - Pregled sportskih događaja do 12.30sati:
ZAGREB, 24. travnja 2006.(Hina) - Pregled sportskih događaja do 12.30 sati:

ZAGREB

Ivan Ljubičić je od ponedjeljka četvrti tenisač svijeta, što je prvome hrvatskome "reketu" najbolji plasman na ATP listi u karijeri. Ljubičić je zahvaljujući bodovima sa ATP turnira u Monte Carlu, gdje je dopsio do četvrtfinala, prestigao Amerikanca Andya Roddicka i sa 2690 bodova zasjeo na četvrto mjesto ljestvice, samo 135 bodova iza trećeplasiranoga Argentinca Davida Nalbandiana. Na vrhu je nedodirljiv Roger Federer sa 7160, a na jednako čvrstom drugom mjestu Španjolac Rafael Nadal, koji je pobijedio Federera u finalu Monte Carla. Taj prvi zemljani Masters-Series turnir donio je najviše Čileancu Fernandu Gonzalesu koji je polufinalom skočio sa 21. na 10. mjesto, istisnuvši Andrea Agassia koji je pao na 14. poziciju. Mario Ančić je izgubio dvije pozicije i sada je 19. sa 1440 bodova, za jedno mjesto nazad se pomaknuo i trenutno 56. Ivo Karlović sa 686 bodova, dok je Saša Tuksar sada 157. sa 255 bodova. Ivan Ljubičić se ovaj tjedan odmara zbog lakše ozljede nožnog palca, Mario Ančić je također uzeo stanku, pa će na velikome ATP turniru u Barceloni nastupiti samo Ivo Karlović. Zagrepčanina u 1. kolu čeka obračun sa bjeloruskim divom Maksom Mirnim, s kojim se dosad sastajao dvaput, izgubivši 2003. u Wimbledonu, dok je njihov dvoboj lani na betonu Washingtona dobio Karlović. Prvi puta će Karlović (207 cm) i Mirni (196 cm) igrati na zemlji, a nagrada je 2. kolo i susret sa 2. nositeljem Rusom Nikolajom Davidenkom. Svoj prvi ATP-meč u životu odigrat će mladi hrvatski tenisač Tomislav Perić, koji se u marokanskoj Casablanci pobjedama nad Talijom Toressiem, Čehom Navratilom i Marokancem Rachidiem uspio plasirati u glavni turnir. Perić je tek 1256. na ATP ljestvici, a u 1. kolu ide na drugoga nositelja Peruanca Luisa Hornu.

ZAGREB

Kako su se proteklog tjedna igrali dvoboji Fed Cupa, najnovija WTA lista najboljih tenisačica svijeta nije doživjela gotovo nikakve izmjene. Najboljerangirana hrvatska tenisačica ostala je Jelena Kostanić, koja posljednjih tjedana ne igra zbog ozljede, a zauzima 49. poziciju sa 452.25 bodova. Fed Cup heroina Karolina Šprem je 74. sa 347.75 bodova, Ivana Lisjak je 117. sa 245 bodova, a Ivana Abramović četvrta hrvatska tenisačica na listi zauzima 172. mjesto sa 164 boda. Prvo mjesto i dalje drži Francuskinja Amelie Mauresmo ispred Belgijanke Kim Clijsters i Ruskinje Marije Šarapove.Ovog tjedna se ne igraju WTA turniri.

NEW YORK

Bez sudjelovanja Tonija Kukoča (ozljeda leđa) i Zorana Planinića (nije ulazio u igru) u nedjelju navečer su odigrana četiri susreta 1. kola doigravanja NBA lige, u kojima su u tri slavili domaćini, a jedino se Indiana osladila gostujućom pobjedom kod New Jerseya.Indiana je slavila sa 90:88 koševima Anthonya Johnsona iz slobodnih bacanja sekundu prije kraja dvoboja u East Rutherfordu. Gosti su vodili gortovo cijelu utakmicu, ali sa minimalnom razlikom, a junak dvoboja bio je Jermaine O'Neal (15), koji je postigao 11 koševa u zadnjoj četvrtini i imao je petlje šutirati kada je bilo najteže. Vince Carter (31, 13 skokova), Nenad Krstić (22) i Richard Jefferson (19) nisu uspjeli spriječiti poraz trećega nositelja Istoka, koji je sada izgubio prednost domaćeg terena. Najbolja momčad regularne sezone Detroit Pistonsi očekivano su se lako obračunali sa Milwaukee Bucksima (92:74), čija se igra raspala na tvrdoj obrani domaćina. Rasheed Wallace (22) je postigao čak 17 poena u prvom poluvremenu, a Richard Hamilton je dodao 21 kod Pistonsa, dok je prvi strijelac Bucksa Michael Redd zaustavljen na svega 11 koševa (šut 4:15). U regularnom dijelu sezone je Redd Detroitu u četirti utakmice ubacivao u prosjeku 30 poena, no doigravanje je posve druga priča.

ZAGREB

U prostorijama Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) u Zagrebu u ponedjeljak je potpisan sponzorski ugovor između HOO-a i Raiffeisenbank Austria d.d. Ugovor vrijedan milijun kuna potpisali su glavni tajnik HOO-a Josip Čop i predsjednik Uprave Raiffeisenbank Austria Zdenko Adrović, koji je izrazio zadovoljstvo nastavkom dugogodišnje suradnje sa HOO-om koja će najvjerovatnije potrajati i nakon Olimpijskih igara u Pekingu 2008. Donirani novac namijenili smo programu individualne skrbi o mladim sportašima, a zahvaljujući Raiffeisenbank Austria i drugim našim sponzorima moći ćemo pokrenuti i sličan program za ekipne sportove, kao i projekt financiranja 40-tak vrhunskih trenera jer se HOO financijski brine o svim trenerima hrvatskih sportskih selekcija sa izuzetkom izbornika nogometne reprezentacije Zlatka Kranjčara, kazao je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša. Mateša je posebno naglasio kako Raiffeisenbank Austria, prva strana banka koja je došla u Hrvatsku, brine i o osobnim financijskim interesima sportaša i njihovim ulaganjima kroz program osobnog bankarstva.

TALLINN

Hrvatska reprezentacija u hokeju na ledu izgubila je dvoboj 1. kola skupine B Svjetskog prvenstva druge jakosne skupine koje se igra u Tallinnu, bolji od naših "oklopnika" su sa 6-0 (1-0, 4-0, 1-0) bili Austrijanci.U drugom nastupu Hrvatsku očekuje dvoboj protiv Nizozemske u ponedjeljak u 16.30 sati.

MADRID

Rezultati nedjeljnih utakmica 34. kola španjolskog nogometnog prvenstva:

Real M. - Malaga 2-1 (Zinedine Zidane 67-11m, Sergio Ramos 90 / Ricardo Bovio 22)

Athletic - Valencia 0-3 (David Villa 81, 84, 86)

Cadiz - Deportivo 1-1 (Lucas Lobos 83 / Iago 8)

Racing - Getafe 1-3 (Antonito 37 / Ivan Riki 34, 61, Mariano Pernia 74)

Espanyol - Betis 2-0 (Jarque 22, Raul Tamudo 58)

Mallorca - Osasuna 0-1 (Ludovic Delporte 90)

Sevilla - Barcelona odgođeno

BRUGGE

Napadač hrvatske nogometne reprezentacije Boško Balaban postigao je prvi pogodak za svoj Club Brugge u 2-0 pobjedi protiv gradskog suparnika Cercle Bruggea u 32. kolu belgijskog prvenstva.

Balaban je svoju momčad doveo u vodstvo u 62. minuti.

PARIZ

Rezultati zaostalih utakmica francuskog nogometnog prvenstva:

Monaco -Lyon 2-1 (Ernesto Chevanton 33, Marco Di Vaio 57 / John Carew 90)

Sochaux - Bordeaux 0-3 (Julien Faubert 19, David Jemmali 27, Jean Claude Darcheville 54)

NEW YORK

Rezultati 1. kola doigravanja NBA lige (igra se na četiri pobjede):

ISTOK

New Jersey Nets - Indiana Pacers 88:90 - Indiana vodi 1:0

(Planinić nije ulazio u igru)

Detroit Pistons - Milwaukee Bucks 92:74 - Detroit vodi 1:0

(Kukoč nije bio u sastavu)

ZAPAD

Phoenix Suns - Los Angeles Lakers 107:102 - Phoenix vodi 1:0

Dallas Mavericks - Memphis Grizzlies 103:93 - Dallas vodi 1:0.

NEW YORK

Rezultati 1. kola doigravanja hokejaške NHL lige (igra se na četiri pobjede):

ISTOK

Nasville Predators - San Jose Sharks 0:3 - omjer izjednačen na 1:1

Ottawa Senators - Tampa Bay Lightning 3:4 - omjer izjednačen na 1:1

ZAPAD:

Detroit Red Wings - Edmonton Oilers 2:4 - omjer izjednačen na 1:1

Calgary Flames - Anaheim Mighty Ducks 3:4 - omjer izjednačen na 1:1

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙