FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić položio vijenac za žrtve holokausta

ZAGREB, 24. travnja 2006. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesićsa suradnicima položio je danas, u povodu Jom ha-Šoa - Dana sjećanjana žrtve holokausta, vijenac kod spomenika Mojsiju na zagrebačkomgroblju Mirogoj.
ZAGREB, 24. travnja 2006. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesić sa suradnicima položio je danas, u povodu Jom ha-Šoa - Dana sjećanja na žrtve holokausta, vijenac kod spomenika Mojsiju na zagrebačkom groblju Mirogoj.

Uz predsjednika Republike i njegove suradnike, na polaganju vijenaca u počast ubijenim Židovima tijekom Drugog svjetskog rata bio je i dr. Savko Goldštajn.

Dan sjećanja na šest milijuna nevinih židovskih žrtva stradalih tijekom nacističke strahovlade u Drugome svjetskom ratu u razdoblju od 1941. do 1945. sutra će se obilježiti prigodnom komemoracijom i molitvom.

Jom ha-Šoa obilježava se 27. nisana po židovskome kalendaru, od 1951., kada je izraelski parlament donio tu odluku u spomen na ustanak Židova u Varšavskome getu u proljeće 1943.

Simbolika toga dana je višestruka, pa tako taj dan pada tijekom sedam tužnih tjedana, između blagdana Pesaha i Šavuota, kada su se židovskome narodu u povijesti događale najveće nesreće.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙