FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sukobi u Iraku traju i nakon imenovanja novoga premijera

BAGDAD, 23. travnja 2006. (Hina/Reuters) - Raketni napadi, eksplozijei otkriće nekoliko mrtvih tijela diljem Iraka u nedjelju najboljegovore s čime se suočava novi premijer.
BAGDAD, 23. travnja 2006. (Hina/Reuters) - Raketni napadi, eksplozije i otkriće nekoliko mrtvih tijela diljem Iraka u nedjelju najbolje govore s čime se suočava novi premijer.

U raketnome je napadu na bagdadsko parkiralište poginulo najmanje sedmero ljudi, objavilo je ministarstvo obrane.

Prije toga objavljeno je da su kraj toga ministarstva eksplodirale minobacačke granate. Ministarstvo je u dobro čuvanoj Zelenoj zoni. Ondje je u subotu i šijitski vođa Džavad al-Maliki dobio od predsjednika države Kurda Džalala Talabanija mandat za sastav prve iračke poslijeratne vlade.

Trojica američkih vojnika poginula su u napadu bombom jugozapadno od Bagdada, a u sunitskome dijelu glavnoga grada pronađena su trupla šestorica mladića prostrijeljenih glava.

Maliki ima mjesec dana da sastavi vladu u kojoj će vlast dijeliti Kurdi i Arapi šijiti i suniti. Presudan će biti njegov izbor ljudi za ključna mjesta, na primjer ministra unutrašnjih poslova, kažu promatrači, jer treba ujedniti Irčane, dobiti njihovo povjerenje i završiti sektaško krvoproliće.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙