FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Engleska: Alan Shearer rekao konačno "zbogom"

LONDON, 22. travnja 2006. (Hina/Reuters) - Bivši kapetan engleskenogometne reprezentacije Alan Shearer odigrao je posljednju utakmicu ukarijeri prošle subote, kada je njegov Newcastle svladao Sunderland, ajedan od najboljih engleskih strijelaca u povijesti teže ozlijedioligamente koljena.
LONDON, 22. travnja 2006. (Hina/Reuters) - Bivši kapetan engleske nogometne reprezentacije Alan Shearer odigrao je posljednju utakmicu u karijeri prošle subote, kada je njegov Newcastle svladao Sunderland, a jedan od najboljih engleskih strijelaca u povijesti teže ozlijedio ligamente koljena.

Zbog te ozljede se 35-godišnji Shearer oprostio od aktivnog igranja prije od predviđenoga, jer je još početkom godine najavljivao da će mu zadnja utakmica ove sezone biti i posljednja u karijeri.

"Želio sam karijeru završiti u utakmici sa prvakom Chelseaom, no bišta u životu nije idealno. Ponosan sam na svoju karijeru, ostaju mi sjajne uspomene", kazao je Shearer koji je u engleskom dresu odigrao 63 utakmice i postigao 30 pogodaka.

Napadač koji je sve svoje pogotke slavio sa visoko podignutom desnom rukom karijeru je počeo prije 18 godina u Southamptonu, 1992. je prešao u Blackburn Roverse, s kojima je tri godine poslije prolavio naslov prvaka Engleske. Vjerovatno je u karijeri mogao osvojiti puno više trofeja da nije odbio ponudu Manchester Uniteda i potpisao za Newcastle United, klub iz svojeg rodnog grada, za tada rekordnih 26.69 milijuna dolara.

"Nije loše za sina običnog radnika u čeličani", kazao je tada Shearer, koji se sada namjerava posvetiti obitelji, golfu i odlasku na SP u Njemačkoj sa novinarskom akreditacijom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙