FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ericssonova dobit 611 milijuna dolara

STOCKHOLM, 21. travnja 2006. (Hina/dpa) - Švedski proizvođačtelekomunikacijske opreme Ericsson ostvario je u prvom tromjesečju2006. nepromijenjenu neto dobit na godišnjoj razini od 611 milijunadolara, navodeći kao razlog troškove preuzimanja Marconija, priopćenoje u petak.
STOCKHOLM, 21. travnja 2006. (Hina/dpa) - Švedski proizvođač telekomunikacijske opreme Ericsson ostvario je u prvom tromjesečju 2006. nepromijenjenu neto dobit na godišnjoj razini od 611 milijuna dolara, navodeći kao razlog troškove preuzimanja Marconija, priopćeno je u petak.

Kompanija je istodobno ostvarila rast prihoda od 24 posto na 5,2 milijarde dolara u odnosu na 4,2 milijarde dolara prvom tromjesečju 2005.

Kao jedan od razloga za nepromijenjenu razinu dobiti u odnosu na prošlu godinu Ericsson je naveo prošlogodišnju akviziciju konkurenta Marconija. Analitičari su prognozirali nešto višu razinu dobiti.

Grupa i dalje bilježi rast, "posebno u sektoru usluga optimizacije i održavanja poslovnih sustava te smještaja stranica na Internetu, koji proizlaze iz potrebe operatora da se naglasak stavi na razvoj poslovanja i ukupni trošak vlasništva".

Tako je 2005. Ericsson potpisao ugovore s britanskom kompanijom za mobilne medije "3" o upravljanju njezinom mrežom i informatičkom infrastrukturom u Velikoj Britaniji i Italiji.

Ericsson u 2006. predviđa "umjeren rast" globalnog tržišta mobilnih sustava u 2006.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙