FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slavonski Brod: ostavke članova bolničke uprave

Slavonski Brod: ostavke članova bolničke upraveSLAVONSKI BROD, 20. travnja 2006. (Hina) - Šest članova Uprave Općebolnice "Dr. Josip Benčević" u Slavonskom Brodu, na čelu s ravnateljemdr. Davorinom Đanićem, dalo je neopozive ostavke na svoje dužnosti, akao glavni razlog naveli su nemogućnost stabilnog poslovanja bolnice"u novim pravilima i odnosima donesenim na državnoj razini".
SLAVONSKI BROD, 20. travnja 2006. (Hina) - Šest članova Uprave Opće bolnice "Dr. Josip Benčević" u Slavonskom Brodu, na čelu s ravnateljem dr. Davorinom Đanićem, dalo je neopozive ostavke na svoje dužnosti, a kao glavni razlog naveli su nemogućnost stabilnog poslovanja bolnice "u novim pravilima i odnosima donesenim na državnoj razini".

"Očekivali smo da će Vlada i resorno ministarstvo donijeti mjere i strategiju koji bi osigurali stabilnost poslovanja bolnica, ali to se nije dogodilo", rekao je na konferenciji za novinare ravnatelj u ostavci dr. Đanić.

Podsjetio je da je sve do 2005. godine brodska bolnica poslovala bez gubitka i uz to stalno podizala razinu zdravstvene zaštite. Sada na žalost, kaže Đanić, dijeli sudbinu i probleme ostalih županijskih bolnica. Kako nova pravila i odnosi, doneseni na državnoj razini, nisu dobili i stabilan sustav financiranja, prošlogodišnji gubitak bolnice, u iznosu od 12,5 milijuna kuna, tu će ustanovu dovesti u još teži položaj.

A s time što se odgovornost za poslovanje prebacuje na županije, odnosno uprave zdravstvenih ustanova, koje nisu imale nikakvog utjecaja na donošenje novih pravila, dovodi ih se u izuzetno tešku, gotovo nemoguću poslovnu, stručnu i etičku situaciju, objašnjava Đanić razloge ostavki.

Dodaje kako su svjesni da u takvim uvjetima neće moći zadržati dostignute visoke standarde u liječenju pacijenata, edukaciji kadrova i obnavljanju opreme, pa su se odlučili na ovaj čin.

Uprava brodske bolnice svoje će dužnosti obavljati do kraja mjeseca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙