FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 20. travnja

ZAGREB, 19. travnja 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općegservisa vijesti (OSV) Hrvatska, za četvrtak 20. travnja.
ZAGREB, 19. travnja 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za četvrtak 20. travnja.

ZAGREB - Hrvatska Vlada će na sjednici utvrditi izmjene i dopune Kaznenog zakona te ih poslati u saborsku proceduru. Utvrditi će i zakonske prijedloge o zaštiti životinja, o

osnivanju Sveučilišta u Puli, te o izmjeni Zakona o državnim odlikovanjima i priznanjima.

Vlada će operacionalizirati i najavu premijera Ive Sanadera da će se uvesti noćna putovanja na državnim trajektnim linijama (12 sati, Trg sv. Marka 2)

ZAGREB - Premijer Ivo Sanader sastat će se s izaslanstvom Zagrebačke nadbiskupije predvođenim s kardinalom Josipom Bozanićem, nadbiskupom zagrebačkim. Tema sastanka bit će Katoličko sveučilište. Nakon sastanka moguće su izjave za novinare, a snimatelji i fotografi mogu snimiti početak sastanka (9.30 sati, Trg sv. Marka 2)

ZAGREB - U posjet Hrvatskoj dolazi izaslanstvo Odbora za prava žena i ravnopravnost spolova Europskog parlamenta. Izaslanstvo će se u Hrvatskom saboru sastati s potpredsjednicom Sabora Đurđom Adlešić (10.50 sati dvorana "Ivan Mažuranić") i članovima Odbora za ravnopravnost spolova (11.45 sati dvorana "Ivana Mažuranića").

ZAGREB - Vježba "Pregovaranje i rješavanje talačke situacije" u sklopu seminara Odgovornost u situacijama talačkih kriza u organizaciji Središta za međunarodne vojne operacije, američkog veleposlanstva u Hrvatskoj i Nacionalne garde Minnesote. Nakon vježbe predviđene su izjave za novinare (9 sati, vojarna "Vitez Damir Martić", Rakitje).

ZAGREB - Konferencija zamjenika predsjednice DC-a Joška Morića na temu "Politički motivirana smjena direktora Hrvatske pošte". (11 sati, Ilica 48).

ZAGREB - Konferencija za novinare ministrice pravosuđa Ane Lovrin i predsjednika Vrhovnog suda Branka Hrvatina o alternativnim načinima rješavanja sudskih sporova kao što su sudska nagodba i medijacija (13 sati, Vrhovni sud, Trg Nikole Šubića Zrinskog).

ZAGREB - Sjednica Vijeća za elektroničke medije na kojoj će se otvarati ponude za radijske i televizijske koncesije (11 sati, Palmotićeva 60).

ZAGREB - Sjednica Zagrebačkog gradskog poglavarstva (11 sati, Trg Stjepana Radića 1).

SPLIT - U hotelu "Prezident" održat će se međunarodno znanstveno-stručno savjetovanje "Bolonjska delkaracija - put do europske diplome" koje će otvoriti dekan splitskog Pravnog fakulteta, a uvodno predavanje održat će ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac. Jedna od tema skupa su i "Iskustva prvog polukoraka" o kojoj će govoriti državni tajnik za visoko obrazovanje Slobodan Uzelac. (9 sati, hotel "Prezident").

SINJ - Otkrivanje spomen ploče na kući u kojoj je rođen hrvatski političar Miko Tripalo, danas sjedištu Viteškog alkarskog društva (17.30 sati). U povodu tog događaja bit će predstavljena knjiga Josipa Šentije "Razgovori s Mikom Tripalom o Hrvatskom proljeću" (19 sati, hotel Alkar).

SPLIT - U Divuljama će se održati sastanak Glavnog vatrogasnog zapovjednika Mladena Jurine i zamjenika ravnatelja Državne uprave za zaštitu i spašavanje Damira Truta sa svim županijskim vatrogasnim zapovjednicima s Jadrana, kako bi se usuglasio državni plan angažiranja operativnih snaga koje će sudjelovati u gašenju požara za ljetne sezone. Sastanak će se održati iza zatvorenih vratiju, a konferencija za novinare je zakazana u 13 sati u prostorijama Operativnog vatrogasnog zapovjedništva za priobalje u Divuljama.

ZAGREB - Ministar kulture Božo Biškupić i ravnatelj Državne geodetske uprave Željko Bačić potpisat će Sporazum o suradnji na izradi prostornih podloga i uspostavi geoinformacijskog sustava za nacionalne parkove i kulturna dobra u njima (9 sati, Ministarstvo kulture, Runjaninova 2).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu premijere plesne predstave "Pasijans", koreografa Iztoka Kovaca. Predstava je nastala u suradnji Zagrebačkog kazališta mladih i Zagrebačkog plesnog ansambla s En -Knapom i Cankarjevim domom iz Ljubljane. Premijera će biti u subotu, 22. travnja (11,30 sati ZKM, Teslina 7)

Dežurni urednici:

ujutro: Neven Leskovar

poslijepodne: Dubravka Dadić

navečer: Jasna Nahtigal

telefon: 01/4808 600

telefaks: 01/4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙