FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bivši direktor Babinog Kuka osumnjičen za nezakonitu prodaju zemljišta

ZAGREB, 14. travnja 2006. (Hina) - Općinsko državno odvjetništvo uDubrovniku podnijelo je zahtjev za istragom protiv bivšeg direktoraHotelskog-turističkog centra (HTC) Dubrava-Babin Kuk Mladena Falkonija(55) zbog sumnje da je za oko 4,4 milijuna kuna prodao građevinskozemljište koje nije bilo u vlasništvu tvrtke.
ZAGREB, 14. travnja 2006. (Hina) - Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku podnijelo je zahtjev za istragom protiv bivšeg direktora Hotelskog-turističkog centra (HTC) Dubrava-Babin Kuk Mladena Falkonija (55) zbog sumnje da je za oko 4,4 milijuna kuna prodao građevinsko zemljište koje nije bilo u vlasništvu tvrtke.

Ne otkrivajući identitet osumnjičenog, vijest o istražnom zahtjevu Državno odvjetništvo RH objavilo je danas na svojim internetskim stranicama. Iz izvora bliskog tužiteljstvu doznaje se da je riječ o Mladenu Falkoniju, sadašnjem direktoru predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Moskvi.

Njega se sumnjiči se da je u razdoblju od 1996. do 1999. prodao rasparcelirano građevinsko zemljište koje je po Zakonu o pretvorbi društvenih poduzeća bilo u vlasništvu Hrvatskog fonda za privatizaciju, a ne HTC-a Babin Kuk.

Tužiteljstvo tvrdi da je Falkoni bio svjestan toga, ali da je svejedno u ime tvrtke za gotovo 4,4 milijuna kuna prodao zemljišne parcele i tako oštetio Fond za privatizaciju.

Navodne nepravilnosti otkrila je Državna revizija 2004. koja je i podnijela kaznenu prijavu.

Osumnjičeni Mladen Falkoni nije bio dostupan za izjavu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙