FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sutra isplata novčane pomoći zagrebačkim umirovljenicima s dodatnih 100 kuna za Uskrs

ZAGREB, 13. travnja 2006. (Hina) - Novčana pomoć zagrebačkimumirovljenicima za travanj, uvećana za dodatnih 100 kuna za Uskrs,isplaćivat će se putem Hrvatske pošte u petak 14. travnja, priopćenoje danas iz zagrebačkog Gradskog Ureda za zdravstvo, rad, socijalnuzaštitu i branitelje.
ZAGREB, 13. travnja 2006. (Hina) - Novčana pomoć zagrebačkim umirovljenicima za travanj, uvećana za dodatnih 100 kuna za Uskrs, isplaćivat će se putem Hrvatske pošte u petak 14. travnja, priopćeno je danas iz zagrebačkog Gradskog Ureda za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje.

Umirovljenici koji pomoć ne prime na kućnu adresu, moći će je podići u poštanskim uredima do 29. travnja. Nakon tog roka nema retrogradne isplate pomoći za navedeni mjesec.

Pravo na novčanu pomoć od 1. siječnja 2005. ostvaruju umirovljenici, državljani Hrvatske s prebivalištem u Zagrebu, kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednak ili manji od 1.500 kuna mjesečno.

Radi ostvarivanja prava na novčanu pomoć umirovljenici su razvrstani u tri skupine.

U prvoj skupini su umirovljenici kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednak ili manji od 900 kuna mjesečno, a ostvaruju pravo na 400 kuna pomoći mjesečno.

U drugoj skupini su oni s prihodom od 900 do 1.200 kuna mjesečno, a imaju pravo na 300 kuna pomoći.

U trećoj skupini su umirovljenici s prihodom od 1.200 do 1.500 kuna mjesečno, koji imaju pravo na 200 kuna pomoći.

Umirovljenici koji u 2006. nisu potpisali izjavu o ukupnom mjesečnom prihodu, dužni su to učiniti prema obavijesti tiskanoj na uputnici koju će preuzeti uz novac u travnju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙