FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EU: Objava Irana o obogaćivanja urana "žalosna"

BRUXELLES, 12. travnja 2006. (Hina/Reuters) - Objava Irana da jeobavio prvi postupak obogaćivanja urana je žalosna, ali će EUnastaviti vršiti pritisak da se pronađe diplomatske rješenje ovogspora oko iranskog nuklearnog programa, izjavila je glasnogovornicaeuropske povjerenice za vanjske poslove Emma Udwin.
BRUXELLES, 12. travnja 2006. (Hina/Reuters) - Objava Irana da je obavio prvi postupak obogaćivanja urana je žalosna, ali će EU nastaviti vršiti pritisak da se pronađe diplomatske rješenje ovog spora oko iranskog nuklearnog programa, izjavila je glasnogovornica europske povjerenice za vanjske poslove Emma Udwin.

Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad je u utorak objavio da je Iran uspješno proveo prvi postupak obogaćivanja urana, što je potrebno za proizvodnju nuklearnog goriva.

"To je vrlo žalosno", rekla je Emma Udwin, glasnogovornica Benite Ferrero Waldner. "Nastavit ćemo tražiti diplomatsko rješenje, ali ovakve objave ne pomažu", dodala je.

EU se tako priključila SAD-u, Francuskoj, Njemačkoj, Velikoj Britaniji, Rusiji i Kini koji su kritizirali ovaj iranski potez.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙