FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić: Hrvatska mora agresivnije isticati svoju ponudu

DUBLIN, 12. travnja 2006. (Hina) - Hrvatska mora biti agresivnija uisticanju onoga što može ponuditi i mogućnostima koje pruža stranimulagačima jer to nitko neće učiniti umjesto nje, rekao je u srijedu uDublinu hrvatski predsjednik Stjepan Mesić nakon razgovora s irskimpremijerom Bertieom Ahernom.
DUBLIN, 12. travnja 2006. (Hina) - Hrvatska mora biti agresivnija u isticanju onoga što može ponuditi i mogućnostima koje pruža stranim ulagačima jer to nitko neće učiniti umjesto nje, rekao je u srijedu u Dublinu hrvatski predsjednik Stjepan Mesić nakon razgovora s irskim premijerom Bertieom Ahernom.

Predsjednik Mesić, koji je tim susretom završio dvodnevni radni posjet Irskoj, novinarima se o sadržaju sastanka obratio sam, jer se irski premijer morao vratiti na sjednicu Vlade iz koje je izišao samo radi sastanka s Mesićem.

"Cijeli posjet je uspio jer smo i s predsjednicom i s premijerom i njegovom zamjenicom razgovarali o međusobnim odnosima koji su dobri na svim razinama, ali želimo produbljenje i proširenje gospodarske suradnje" rekao je Mesić na razgovoru s Ahernom. Dodao je: "Govorilo se o konkretnim mogućnostima o angažiranju irskog kapitala u Hrvatskoj koji bi trebao slijediti irske turiste u Hrvatskoj, čiji se broj sve više povećava".

Isti su prema predsjednikovim riječima pozdravili angažiranost Hrvatske u suradnji sa susjednim zemljama jer se time tržište ne ograničava samo na Hrvatsku, već se preko nje širi i na druge zemlje.

Hrvatska zbog toga očekuje veći angažman irskih poslovnih ljudi pri čemu se osobito naglasio je Mesić, moraju angažirati gospodarske komore i poslovne udruge dviju zemalja, koje "moraju potaknuti osjećaj na irskoj strani da se isplati ulagati u Hrvatsku".

"Tu moramo biti agresivniji u isticanju onoga što možemo ponuditi i mogućnostima koje pružamo stranim ulagačima", kazao je Mesić, dodavši kako za to izgleda ima jer Hrvatska sada ima dobro zakonodavstvo i pravnu regulativu kompatibilnu sa zemljama EU.

"Ja sam bio u Južnoj Koreji, u San Franciscu i Irskoj i uvjerio se kako se premalo osjeća ta naša agresivnost u isticanju pogodnosti koje pruža Hrvatska", istaknuo je Mesić.

Politika i diplomacija na raznim razinama zastupaju Hrvatsku, ali to nije dovoljno, ocijenio je Predsjednik, jer više agresivnosti moraju iskazati privredni subjekti na čelu s HUP-om i Gospodarskom komorom.

"Hrvatska je mala zemlja koja mora agresivno promicati svoju ponudu, jer to nitko neće učiniti umjesto nje", zaključio je predsjednik Mesić.

Dodao je kako je u razgovoru s irskim premijerom spomenuo i ulogu malih zemalja u 21. stoljeću, o čemu je govorio i u San Franciscu, budući da je njihova međusobna suradnja kao i suradnja unutar UN-a iznimno važna, jer će samo preko nje biti priznate u svijetu.

Predsjednik Mesić se nakon susreta s irskim premijerom Ahernom zaputio u dublinsku zračnu luku kako bi se, nakon turneje, u kojoj je prije Irske obišao Južnu Koreju i SAD, večeras vratio u Zagreb.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙