FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bruxelles: Završen sastanak Vijeća za stabilizaciju i pridruživanje - kraće

BRUXELLES, 10. travnja 2006. (Hina) - Hrvatska nastavlja ispunjavatipolitičke kriterije, ali će trebati učiniti dodatne napore u reformipravosudnog sustava, reformi javne administracije, borbe protivkorupcije i medijskih sloboda, kaže se u zajedničkoj izjaviobjavljenoj nakon sastanka Vijeća za stabilizaciju i pridruživanje uponedjeljak u Luxembourgu.
BRUXELLES, 10. travnja 2006. (Hina) - Hrvatska nastavlja ispunjavati političke kriterije, ali će trebati učiniti dodatne napore u reformi pravosudnog sustava, reformi javne administracije, borbe protiv korupcije i medijskih sloboda, kaže se u zajedničkoj izjavi objavljenoj nakon sastanka Vijeća za stabilizaciju i pridruživanje u ponedjeljak u Luxembourgu.

"Vijeće za stabilizaciju i pridruživanje zabilježilo je da Hrvatska nastavlja ispunjavati političke kriterije, ali potrebni su daljnji trajni napori u važnim područjima poput reforme pravosudnog sustava, reforme javne administracije, borbe protiv korupcije i mjera za osiguranje slobode medija", navodi se u zajedničkoj izjavi za novinare.

U izjavi se navodi da je "EU zabilježio da se Hrvatska ne pridržava svojih obveza iz članka 60 SSP-a", koji regulira prodaju nekretnina građanima zemalja članica EU-a.

Prema toj odredbi SSP-a, Hrvatska bi nakon isteka četverogodišnjeg prijelaznog razdoblja, koje istječe 1. veljače 2009. godine, trebala izjednačiti prava svojih državljana i državljana EU-a na stjecanje nekretnina.

"EU je pozvala Hrvatsku da ispravno provede te odredbe na nediskriminatornoj osnovi i da otkloni zaostatak neriješenih zahtjeva građana EU-a ubrzanjem postupka za sve", kaže se u izjavi i dodaje da je "Hrvatska naglasila da provodi striktno i nediskriminatorno relevatne zakone i postupke u skladu s obvezama iz članka 60 SSP-a", stoji u izjavi.

Od Hrvatske je zatraženo da "bez odgode" donose programe restrukturiranja za čelični i brodograđevni sektor. "EU je podsjetila da bez takvih programa, državne potpore dane tim sektorima nisu zakonite" nakon stupanja na snagu Privremenog sporazuma.

"Vijeće za stabilizaciju i pridruživanje potvrdilo je da je Hrvatska općenito ispunila svoje obveze iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju", kaže se u izjavi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙