FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Četvrta pobjeda hrvatskog velemajstora Zdenka Kožula

KUSADASI, 9. travnja 2006. (Hina) - U 6. kolu europskog prvenstva našnajbolji velemajstor Zdenko Kožul postigao je četvrtu pobjedu i sUkrajincem Vasilijem Ivančukom i Sarajlijom Predragom Nikolićemizdvojio se u vodstvu.
KUSADASI, 9. travnja 2006. (Hina) - U 6. kolu europskog prvenstva naš najbolji velemajstor Zdenko Kožul postigao je četvrtu pobjedu i s Ukrajincem Vasilijem Ivančukom i Sarajlijom Predragom Nikolićem izdvojio se u vodstvu.

Kožul je nakon riskantne igre, nakon žrtve pješaka u otvaranju zahvatio inicijativu i prijetnjama na kraljevu krilu uspio protiv Rumunja Alina Berescua iznuditi prijelaz u nadmoćnu topovsku zavrąnicu, koju je realizirao na tehnički besprijekoran način.

Tom pobjedom znatno je popravio izglede za plasman na svjetsko prvenstvo.

Istodobno, prvi favorit prvenstva Vasilij Ivančuk nadigrao je ruskoga velemajstora Maxima Turova, dok je Predrag Nikolić nadvisio Gruzijca Baadura Jobavu.

Nažalost, Mladen Palac poražen je od ruskoga velemajstora Vladimira Belova.

U središnjici je žrtvovao kvalitetu za napad na derohiranog bijelog kralja, ali se Belov uspio obraniti i dobiti u protunapadu. Tim porazom Palac je potonuo ispod 30. mjesta, a dostigao je naš izbornik Krunoslav Hulak, koji je nadigrao bugarskog internacionalca Valentina Iotova.

Riječani Ognjen Jovanić i Ognjen Cvitan remizirali su u međusobnom susretu, a ostali naši predstavnici bili su vrlo uspješni. Pobjede su izborili Alojzije Janković, Davor Rogić, Blažimir Kovačević, Hrvoje Stević, Ante i Ivan Šarić, a po pola boda osvojili su Robert Zelčić i Ante Brkić.

Poslije 6. kola vode Vasilij Ivančuk, Zdenko Koľul i Predrag Nikolić sa po 5 bodova, a prate ih Kiril Georgijev, Anastasian, Nijboer, Fressinet i Belov sa po 4,5 boda.

Ostali naši predstavnici dosta su zaostali. Palac i Hulak imaju po 3,5 boda, pola koraka iza njih su Cvitan, Zelčić, Brkić, Stević, Janković, Kovačević i Jovanić, dok Rogić, te Ante i Ivan Šarić imaju samo po 2,5 boda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙