FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Prosvjedni skup umirovljenika

ZAGREB, 8. travnja 2006. (Hina) - Akcija socijaldemokrata Hrvatske(ASH) danas je na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića organiziralaprosvjedni skup umirovljenika zbog zakona kojim su, kako je rečeno,još jednom prevareni.
ZAGREB, 8. travnja 2006. (Hina) - Akcija socijaldemokrata Hrvatske (ASH) danas je na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića organizirala prosvjedni skup umirovljenika zbog zakona kojim su, kako je rečeno, još jednom prevareni.

Predsjednik ASH Zlatko Klarić na skupu, na kojem se, prema procjenama, okupilo oko 500 prosvjednika, zatražio je od Ustavnog suda da ocijeni ustavnost Zakona o povratu duga umirovljenicima.

Podsjetio je kako je ta stranka za tu tužbu dobila potporu deset tisuća građana. Dodao je da je taj zakon neustavan i nemoralan te da su hrvatski umirovljenici još jedanput prevareni, ponajprije 300 tisuća umirovljenika koji su dobili izračun 0,00 kuna, zatim 170 tisuća umirovljenika koji nemaju pravo nasljedstva, te 50 tisuća iz obiteljskih mirovina koji nemaju pravo na povrat duga.

Od Vlade je zatražio provedbu reforme cjelokupnoga mirovinskog sustava i da mirovine rastu u skladu s rastom osobnih dohodaka.

Klarić je za Hrvatsku stranku umirovljenika rekao da je "vrlo ozbiljno ušla u političku prostituciju", dodajući: "Ako ste prodali sebe, nemate pravo prodavati vašu generaciju."

Prosvjednici su, među ostalima, nosili natpise: "Vratite opljačkano", "Ne varajte naše roditelje", "Tražimo samo ono što smo pošteno zaradili", "Dosta nam je prijevare" i "Ukinite saborske mirovine", a na pozornici je stajao natpis "Pokažimo nezadovoljstvo, vratimo dostojanstvo".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙