FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lovrin u Osijeku: nema nenadoknadive štete na Sudu

OSIJEK, 7. travnja 2006. (Hina) - Ministrica pravosuđa Ana Lovrinizjavila je danas u Osijeku kako je, nakon izlijevanja vode uprostorije osječkog Županijskog i Općinskog suda, "najvažnije da nemanenadoknadive štete, prvenstveno u Gruntovnici i zemljišnim knjigama,koje bi bilo iznimno teško rekonstruirati".
OSIJEK, 7. travnja 2006. (Hina) - Ministrica pravosuđa Ana Lovrin izjavila je danas u Osijeku kako je, nakon izlijevanja vode u prostorije osječkog Županijskog i Općinskog suda, "najvažnije da nema nenadoknadive štete, prvenstveno u Gruntovnici i zemljišnim knjigama, koje bi bilo iznimno teško rekonstruirati".

Nakon obilaska sudskih prostorija, stradalih 5. travnja u izlijevanju vode zbog puknuća cijevi sustava centralnog grijanja, ministrica Lovrin rekla je novinarima kako su, uz čelnike Sudova, prostorije jučer obišli predstavnici Ministarstva i Državnog arhiva, te odredili mjere za sanaciju štete.

"Dobro je što su svi zemljišno-knjižni ulošci u Gruntovnici preneseni u digitalni oblik i oni su dodatno pohranjeni na drugom mjestu. Najveća oštećenja dogodila su se upravo u ovom dijelu, koji je uređen u sklopu projekta uređenja zemljišnih knjiga, ali je rad već organiziran u preostalim prostorijama koje nisu oštećene", rekla je ministrica Lovrin.

Izvijestila je da će Ministarstvo odmah poduzeti mjere za sanaciju stradalih prostorija te da je podnesen zahtjev za izdavanjem građevinske dozvole za obnovu cjelokupne zgrade, u kojoj se nalaze Županijski i Općinski sud, za što bi se do ljeta trebao raspisati natječaj.

Predsjednica osječkog Općinskog suda Vesna Brođanac izvijestila je da će Grutovnica, za hitne slučajeve, početi raditi odmah, a do idućega ponedjeljka očekuje se početak cjelovitog funkcioniranja toga odjela.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙