FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Davis Cup: Hrvatska - Argentina 1:0

ZAGREB, 7. travnja 2006. (Hina) - Nakon prvog susreta četvrtfinalaDavis Cupa u Zagrebu teniska reprezentacija Hrvatske vodi protivArgentine s 1:0, nakon što je Ivan Ljubičić poslije četiri sata igrepobijedio Agustina Calleria sa 6:7 (7), 5:7, 7:6 (6), 6:1, 6:2.
ZAGREB, 7. travnja 2006. (Hina) - Nakon prvog susreta četvrtfinala Davis Cupa u Zagrebu teniska reprezentacija Hrvatske vodi protiv Argentine s 1:0, nakon što je Ivan Ljubičić poslije četiri sata igre pobijedio Agustina Calleria sa 6:7 (7), 5:7, 7:6 (6), 6:1, 6:2.

Bila je to Ljubičićeva 34. Davis Cup pobjeda u karijeri, ali i najteža, ne samo zbog izvrsne igre Calleria, već ponajviše zbog nagomilanog umora iz Miamia i finala s Federerom u nedjelju i posljedica trbušnog virusa. Umor je glavni razlog Ljubičićeve, pomalo anemične igre u prva dva seta. U trećem je Calleri bio dva poena do velike pobjede, da bi potom u četvrtom i petom setu bio doslovce "pregažen" u naelektriziranom ozračju dvorane Doma sportova.

Ljubičić je odlično otvorio prvi set. Mirno je držao svoj servis i tjerao Argentinca na pogrešku. Prvu priliku je dočekao u sedmoj igri došavši do prednosti 40-0. Calleri je s tri odlična servisa spasio prve tri break lopte, međutim ne i četvrtu. U tom trenutku činilo se kako je peti tenisač svijeta prelomio prvi set. No, "Gaučo" se nije predao već je u idućoj igri vratio izgubljeni servis. Ljubičić je imao veliku priliku i u 12 igri, no nije iskoristio čak dvije set lopte. U trinaestoj igri obojica su čak osam puta gubili svoj početni udarac, ali je Ljubičić načinio više pogrešaka i nakon 62 minute igre set je pripao Argentincu.

U drugom setu Calleri je nastavio s napadačkom igrom, dok je Ljubičić, očito pod dojmom izgubljenog prvog seta, nastavio nizati pogreške. Hrabra igra Calleriu se umalo isplatila u četvrtoj igri kada je imao dvije break lopte. Ljubičić se, međutim, taj put spasio, ali ne i u 12 igri kada je Argentinac imao tri break lopte. Ljubičić je spasio prvu, no ne i drugu i nakon 51 minute Calleri je došao do 2:0 u setovima.

U trećem su setu oba tenisača uspijevala držati svoj početni udarac, iako je Calleri imao čak šest šansi za obrat, a kod 4:4 Ljubičić je nakratko zaprijetio s 0:30. U 13. igri činilo se da će Calleri do pobjede, imao je 4:1, a onda slijedi pet uzastopnih Ljubičićevih poena kojima je zaradio dvije set-lopte. Kod prve mu je backhand bio predugačak, drugu je Calleri spasio volejom, no prilikom gotovo jednake situacije kod nove set lopte za Ljubičića, Argentinčev volej je završio u mreži. Callerieva frustracija bila je očita jer je samo dvije lopte bio udaljen od pobjede.

Dobiveni set dao je strahovitu dozu samopouzdanja najboljem hrvatskom tenisaču koji je četvrti set dobio za svega 22 minute, a već u prvoj igri petoga radi novi "break". Kod 2:1 za Ljubičića, Calleri je imao dvije "break-lopte", a kod druge je sasvim laganu loptu umjesto u igralište napucao točno na Ljubičićev reket. Taj poklon Ljubičić iskorištava za vodstvo od 3:1, da bi još jedno oduzimanje Callerieva servisa za 5:2 donijelo Hrvatskoj vodstvo, a Ljubičiću vjerovatno najveći preokret koji je napravio u karijeri.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙