FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Beč: izložba skulptura iz amsterdamskog Rijks muzeja

BEČ, 7. travnja 2006. (Hina) - Majstorska djela - brončane skulpture izamsterdamskoga Rijks muzeja u Amsterdamu, pod nazivom "Iz Vulcanoveradionice", izložena su u bečkom Lichtenstein muzeju.
BEČ, 7. travnja 2006. (Hina) - Majstorska djela - brončane skulpture iz amsterdamskoga Rijks muzeja u Amsterdamu, pod nazivom "Iz Vulcanove radionice", izložena su u bečkom Lichtenstein muzeju.

Izloženo je 50 skulptura, nastalih između 1400. i 1800. godine, koje predstavljaju pregled povijesti razvoja brončanih skulptura od 15. do 19. stoljeća, rekao je prigodom sinoćnjeg otvaranja izložbe direktor muzeja Johann Kraeftner. Dodao je da je posebnost izložbe što su brončane figure postavljene u prostoru galerije 1 i 2 u Lichtenstein muzeju čije zidove krase ulja na platnu i tapiserije iz stalnoga postava toga muzeja, a prvi put se predstavljaju javnosti.

Zastupljeni su talijanski, njemački, nizozemski i austrijski skulptori s najznačajnijim djelima iz tog vremena, a posebnost na izložbi čini deset "žalosnih skulptura" koje je izradio Jean Delemer (sredina 15. stoljeća) za grobnicu Isabelle od Bourbona. Najstariji izlošci su dva brončana lava iz Venecije iz 1400.

Izložba brončanih skulptura iz Rijks muzeja u Amsterdamu, koja je osigurana na 40 milijuna eura, otvorena je u Lichtenstein muzeju u Beču do 3. srpnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙