FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lukašenku i njegovim ministrima zabranjen ulazak u EU

BRUXELLES, 6. travnja 2006. (Hina/Reuters) - Bjeloruski predsjednikAleksandar Lukašenko na vrhu je popisa na kojem se nalazi 31bjeloruski dužnosnik kojima će Europska unija zabraniti ulazak nateritorij zemalja članica, rekao je jedan europski diplomat učetvrtak.
BRUXELLES, 6. travnja 2006. (Hina/Reuters) - Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko na vrhu je popisa na kojem se nalazi 31 bjeloruski dužnosnik kojima će Europska unija zabraniti ulazak na teritorij zemalja članica, rekao je jedan europski diplomat u četvrtak.

Ministri vanjskih poslova članica EU-a trebali bi u ponedjeljak odobriti zabranu izdavanja viza osobama za koje EU smatra da su upletene u namještanje bjeloruskih predsjedničkih izbora 19. ožujka ili u represivne mjere spram aktivista oporbe.

Lukašenko, koji je osvojio novi predsjednički mandat na izborima koje EU i SAD ocjenjuju nepoštenim, prvi je na listi po prijedlogu odluke o zabrani ulaska u EU, izvješćuje agencija Reuters. Jedan dužnosnik EU-a je najavio da će prijedlog mjere biti usvojen bez izmjena.

Sljedeći na listi je Lukašenkov premijer Genaddy Nevyglas a zatim slijede ministri obrazovanja, informiranja i pravosuđa, predsjednik bjeloruskog parlamenta te načelnik službe sigurnosti.

Zastupnici u Europskom parlamentu pozvali su EU i da zamrzne imovinu osoba s popisa i uvede sankcije protiv tvrtki povezanih s vladom u Minsku no diplomati kažu da europski ministri vanjskih poslova u ponedjeljak neće donijeti te odluke, ali će upozoriti Lukašenka i od Europske komisije zatražiti prijedloge za eventualne daljnje korake.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙