FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Dnevni avaz": U BiH velika istraga o krijumčarenju cigaretama

SARAJEVO, 6. travnja (Hina) - Međunarodni tužitelji angažirani uBosni i Hercegovini provode veliku istragu o krijumčarenju cigareta utoj zemlji koja, po svemu sudeći, ima i regionalne dimenzije, objavioje u četvrtak sarajevski "Dnevni avaz".
SARAJEVO, 6. travnja (Hina) - Međunarodni tužitelji angažirani u Bosni i Hercegovini provode veliku istragu o krijumčarenju cigareta u toj zemlji koja, po svemu sudeći, ima i regionalne dimenzije, objavio je u četvrtak sarajevski "Dnevni avaz".

Pozivajući se na izvore bliske Sudu BiH, list navodi kako su pod istragom međunarodnih tužitelja i neki od visokih političkih dužnosnika u toj zemlji.

"Postoji naglašeni interes za ovaj predmet, kako u susjedstvu tako i na razini Europske unije, jer dio prokrijumčarenih cigareta dolazi i na njeno tržište", naveo je ovaj izvor dodajući kako je cilj dovršiti istragu do kraja godine kada istječe aktualni mandat međunarodnih tužitelja u BiH koji djeluju unutar Odjela za borbu protiv organiziranog kriminala i korupcije pri državnom tužiteljstvu.

Izvor sarajevskog lista pojašnjava kako je istraga usmjerena prije svega na organizatore krijumčarenja cigaretama koje preko Srbije i Crne Gore dolaze u BiH.

Riječ je o poslu vrijednom "na stotine milijuna maraka", koji bi nakon niza godina sada trebao biti prekinut odlučnom akcijom pravosuđa.

Cijelu operaciju osjetljivom čini podatak da su u krijumčarenje duhanskih proizvoda navodno umiješani i neki od političara koji su nedavno potpisali dogovor o ustavnim promjenama u BiH.

Ne spominjući imena "Avaz" ipak navodi podatak kako su neki od tih političara zapaljivom retorikom već pokušali uzburkati političko ozračje kako bi spriječili uspjeh istrage i pokušali osigurati nastavak nelegalne trgovine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙