FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nesigurnost zaposlenja ugrožava zdravlje

WASHINGTON, 5. travnja 2006. (Hina/AFP) - Nesigurnost zaposlenja,povećana s globalizacijom, može ozbiljno ugroziti mentalno i fizičkozdravlje zaposlenih, prema ispitivanju sveučilišta Michiganobjavljenom u utorak na Internet stranici.
WASHINGTON, 5. travnja 2006. (Hina/AFP) - Nesigurnost zaposlenja, povećana s globalizacijom, može ozbiljno ugroziti mentalno i fizičko zdravlje zaposlenih, prema ispitivanju sveučilišta Michigan objavljenom u utorak na Internet stranici.

Istraživanje se temelji na analizi podataka iz nacionalne ankete koju je proveo Institut za društvena istraživanja sveučilišta u Michiganu nad više od tisuću muškaraca i žena mlađih od 60 godina koje su anketirali u dva navrata s razmakom od tri godine.

Približno 25 posto ispitanika osjeća nesigurnost vezanu uz radno mjesto.

Taj osjećaj nesigurnosti može negativno utjecati na mentalno i fizičko zdravlje, izgubile te osobe ili ne izgubile posao, ističu autori studije. Tjeskoba može imati psihološki učinak težak poput bolesti.

Dvostruko više osoba žali se na zdravstvene probleme ako nisu sigurni u svoj posao od onih kojima je ta sigurnost zajamčena.

Nesigurnost zaposlenja više pogađa zaposlene u privatnom sektoru od onih u javnom sektoru, a crni zaposlenici su triput brojniji od bijelih kolega glee te nesigurnosti. Crnci su također četiri puta brojniji od bijelaca u osjećaju ozbiljnih simptoma depresije, prema tom ispitivanju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙