FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Medvjed u moskovskom zoološkom vrtu se probudio i najavio proljeće

MOSKVA, 4. travnja 2006. (Hina/AFP) - Medvjed u zoološkom vrtu uMoskvi označio je početak proljeća u ruskoj prijestolnici: uponedjeljak se probudio iz višemjesečnog zimskog sna, što jeMoskovljanima znak da mogu spremiti bunde.
MOSKVA, 4. travnja 2006. (Hina/AFP) - Medvjed u zoološkom vrtu u Moskvi označio je početak proljeća u ruskoj prijestolnici: u ponedjeljak se probudio iz višemjesečnog zimskog sna, što je Moskovljanima znak da mogu spremiti bunde.

Smeđi medvjed iz Kamčatke probudio se iz zimskog sna, što je nepobitni dokaz da se završila duga ruska zima 2005-2006., piše dnevni list Gazeta.

"U posljednjih dvadeset godina budi se iz hibernacije čim začuje zov proljeća i za razliku od meteorologa još se nikad nije prevario", dodaje list.

Ako je vjerovati meteorološkoj prognozi za sljedećih nekoliko dana - s temperaturama koje bi se trebale kretati oko 7 stupnjeva Celzija - medo je ponovno pogodio.

Životinja je zbog svog talenta postala zvijezda zoološkog vrta. Kako piše list, ime mu se drži u tajnosti kako ga "posjetitelji ne bi ometali".

Njegova se ishrana strogo nadzire. "Dok je bio u polusvjesnom stanju imao je poseban režim ishrane i jeo je samo jabuke", piše Gazeta. "Sada dobiva normalne obroke koji većinom uključuju voće, kruh, povrće, heljdu i malo mesa".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙