FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split dobio osam protukandidata za SP u atletici 2011.

MONTE CARLO, 4. travnja 2006. (Hina/dpa) - Međunarodni atletski savez(IAAF) objavio je kako je čak devet zemalja, a među njima i Hrvatska(Split), istaknulo kandidaturu za dobijanje domaćinstva Svjetskogprvenstva 2011. godine, što je reordni interes za ovu sportskumanifestaciju.
MONTE CARLO, 4. travnja 2006. (Hina/dpa) - Međunarodni atletski savez (IAAF) objavio je kako je čak devet zemalja, a među njima i Hrvatska (Split), istaknulo kandidaturu za dobijanje domaćinstva Svjetskog prvenstva 2011. godine, što je reordni interes za ovu sportsku manifestaciju.

Protukandidati našem Splitu dolaze sa svih pet kontinenata, Australija je kandidirala Brisbane, Španjolska će kandidirati Madrid ili Valenciju, Južna Koreja Daegu, Maroko Casablancu, a Rusija Moskvu. Švedska, Ujedinjeni Arapski Emirati i SAD još nisu odredile grad koji će nositi njihovu kandidaturu .

"Oduševljeni smo interesom za dobijanje SP-a što samo pokazuje snagu atletskog pokreta. Nikada se ranije nije dogodilo da za jedno SP imamo više od pet kandidatura", rekao je predsjednik IAAF-a Lamine Diack.

Sljedeće SP 2007. godine održat će se u Osaki, a 2009. u Berlinu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙