FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Santana se bori za život

RIO DE JANEIRO, 4. travnja 2006. (Hina/STA) - Bivši izbornik brazilskenogometne reprezentacije 74-godišnji Tele Santana nalazi se u teškomstanju i bori se za život, objavili su iz bolnice u Belo Horizonteu.
RIO DE JANEIRO, 4. travnja 2006. (Hina/STA) - Bivši izbornik brazilske nogometne reprezentacije 74-godišnji Tele Santana nalazi se u teškom stanju i bori se za život, objavili su iz bolnice u Belo Horizonteu.

Santana je hospitaliziran prošlog tjedna zbog crijevne infekcije, a ubrzo je zaradio i upalu pluća. Posljednjih deset godina ima velikih problema sa zdravljem, 1996. doživio je moždani udar, a prije tri godine amputirana mu je lijeva noga.

Santana je vodio Brazilce na dva SP-a, 1982. i 1986. Bio je pobornik napadačkog nogometa, no nikad nije stigao na krov svijeta. Godine 1982., kada je Brazil imao najjaču reprezentaciju u povijesti sa zvijezdama kao što su Zico, Socrates, Falcao, Junior i Eder, izbacila ih je Italija zahvaljujući "hat-tricku" Paola Rossija. Četiri godine kasnije u četvrtfinalu su nakon izvođenja 11-eraca izgubili od Francuske.

Godine 1990. preuzeo je brazilski Sao Paulo s kojim je dva puta osvojio Libertadores Cup. Bio je i trener Atletico Mineira, Fluminensea, Flamenga, Palmeirasa i Gremija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙