FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zabrana privatnih plovila u albanskim vodama

TIRANA, 4. travnja 2006. (Hina/AFP) - Albanski parlament odlučio jezabraniti na trogodišnje razdoblje plovidbu privatnim plovilima ualbanskim teritorijalnim vodama radi onemogućavanja trgovine ljudima idrogom, objavio je u utorak ured parlamenta za odnose s javnošću.
TIRANA, 4. travnja 2006. (Hina/AFP) - Albanski parlament odlučio je zabraniti na trogodišnje razdoblje plovidbu privatnim plovilima u albanskim teritorijalnim vodama radi onemogućavanja trgovine ljudima i drogom, objavio je u utorak ured parlamenta za odnose s javnošću.

"Poruka je jasna: prag tolerancije albanske države protiv svakog kršenja zakona, preprodaje i organizirana kriminala bit će nula", upozorio je premijer Sali Berisha, jedan od najgorljivijih zagovornika tog zakona.

Nekoliko stranaka ljevice i desnice usprotivilo se zakonu koji je izglasalo 72 zastupnika od ukupno 140.

"Istina je da bi taj zakon mogao naškoditi pravima slobodnog kretanja jedne ili dvije tisuće građana, ali daje mogućnost svim Albancima da imaju vizu, jer ona je pozitivan signal za Europu", kazao je Berisha pred parlamentom.

Zakon precizira da jedino "trajekti, transportni brodovi, ribarski, policijski i vojni brodovi imaju pravo kretanja u albanskim vodama".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙