FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 4. travnja

ZAGREB, 3. travnja 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja OSVHrvatska, za utorak, 4. travnja.
ZAGREB, 3. travnja 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja OSV Hrvatska, za utorak, 4. travnja.

PRAPRATNO - Predsjednik Vlade Ivo Sanader nazočit će svečanosti otvaranja trajektnog pristaništa Prapratno na Pelješcu i pristupne ceste D416 (Prapratno u 15,55 sati).

DUBROVNIK - Središnji predizborni skup HDZ-a i HSLS-a pred izvanredne izbore za Skupštinu Dubrovačko-neretvanske županije. Izbori će se održati u nedjelju 9. travnja. Na skupu će biti i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader (Kazalište Marina Držića u 20 sati).

ZAGREB - Potpisivanje sporazuma o sufinanciranju Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Hrvatske za razdoblje od 2006.-2010. Sporazum će potpisati ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin, predsjednica Uprave Centra za vozila Hrvatske Ida Laić i glavni tajnik HAK-a Nikola Vuković. Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa ima za cilj smanjenje broja prometnih nesreća, veću sigurnost na cestama i opremanje prometne policije (Ministarstvo unutarnjih poslova, Savska 39 u 10 sati).

ZAGREB - Hrvatski centar za razminiranje održat će konferenciju za novinare u povodu 4. travnja, Međunarodnog dana svjesnosti o opasnosti od mina i pomoći u protuminskom djelovanju (Kazalište "Vidra", Draškovićeva 80 u 10 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja na temu "Jesu li hrvatski pregovarači iz područja obrazovanja prezentirali tendenciozne podatke Europskoj uniji"? Konferencija će se održati u povodu javne polemike o vjerodostojnosti prezentiranih podataka, a o tome će govoriti četvorica predstavnika Sindikata znanosti koji su sudjelovali u dvije pregovaračke skupine, za znanost i za obrazovanje (Sindikat hrvatskih učitelja, Trg maršala Tita 4 u 11 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare Transparency International Hrvatska na temu: "Provedivost i posljedice provedbe Antikorupcijskog programa". U pozivu se navodi da će TIH upozoriti na, po njegovoj ocjeni, najveće potencijalne teškoće u provođenju Nacionalnog programa suzbijanja korupcije do 2008., koji je Hrvatski sabor donio 31. ožujka (Mrazovićeva 9 u 11 sati).

VINKOVCI - Sastanak Vukovarsko-srijemskog župana Bože Galića s predstavnicima klaonica i obrta registriranih za preradu mesa s područja Vukovarsko-srijemske županije o trenutačnom stanju i perspektivama mesne industrije u toj županiji (mala Županijska vijećnica, Glagoljaška 27 u 8 sati).

ZAGREB - Otvorenje izložbe australskog arhitekta Glenna Murcutta, dobitnika Pritzker nagrade za arhitekturu, u Domu hrvatskih likovnih umjetnika (Trg žrtava fašizma bb u 20 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu projekcije četiri nova filma, nastala u suradnji Zagreb filma i drugih producentskih kuća: filma "Teorija odraza" Darka Bakliže, "Silencijum" Davora Međurečana i Marka Meštrovića, "Lift" Zrinka Ogreste i film "U susjedstvu grada" Joška Marušića (Zagreb film, Nova ves 18 u 12 sati).

ZAGREB - Hrvatski državni arhiv predstavit će knjigu Vesne Miović "Dubrovačka Republika u spisima osmanskih sultana s inventarom sultanskih spisa Acta turcarum" (Velika čitaonica Hrvatskog državnog arhiva, Marulićev trg 21 u 13 sati).

RIJEKA - Konferencija za novinare u povodu premijere Talijanske drame riječkog HNK, komedije Medame Sans-Gene ili Prljavo rublje Napoleona Bonapartea, u režiji Alessandre Scaramuzza. Riječ je o posljednjoj premijeri Talijanske drame na velikoj sceni Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca u sezoni 2005/2006. (foyer HNK Ivana pl. Zajca u 11 sati).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne: Srebrenka Parlov

poslijepodne: Jasna Nahtigal Lazarić

navečer: Milka Ćurković

telefon: 48 08 600

telefaks: 48 08 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙