FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Eksplozija nasilja u Gazi: četiri mrtva i 36 ranjenih

GAZA, 31. ožujka 2006. (Hina/AFP) - Tri su osobe ubijene, a 36 ih jeranjeno u petak u žestokim sukobima između dviju naoružanihpalestinskih skupina u Gazi do kojih je došlo nakon pogibije važnogaktivista u eksploziji.
GAZA, 31. ožujka 2006. (Hina/AFP) - Tri su osobe ubijene, a 36 ih je ranjeno u petak u žestokim sukobima između dviju naoružanih palestinskih skupina u Gazi do kojih je došlo nakon pogibije važnog aktivista u eksploziji.

Sukobili su se aktivisti Fataha palestinskog vođe Mahmuda Abasa i članovi Odbora za narodni otpor, naoružane skupine koje je jedan od čelnika ubijen nekoliko sati prije u eksploziji automobila na zapadu grada.

Sedmero ranjenih je u teškom stanju, kako navodi medicinski izvor.

Odbor je osumnjičio Izrael, ali i članove Palestinske samouprave, za smrt svoga čelnika Abu Jussefa al-Guga, koja je dovela do oružanog sukoba. Izrael je opovrgnuo bilo kakvu umiješanost u taj slučaj.

Abasov službeni predstavnik Nabil Abu Rudeina, kako prenosi palestinska agencija Wafa, izjavio je da je predsjednik Palestinske samouprave pozvao "naoružane pojedince da se povuku s ulice i na mir".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙