FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Abas osudio jučerašnji samoubilački napad

CAPE TOWN , 31. ožujka 2006. (Hina/Reuters) - Palestinski predsjednikMahmud Abas u petak je osudio samoubilački napad u kojemu su učetvrtak u blizini jednog naselja blizu Zapadne obale poginula četiriIzraelca.
CAPE TOWN , 31. ožujka 2006. (Hina/Reuters) - Palestinski predsjednik Mahmud Abas u petak je osudio samoubilački napad u kojemu su u četvrtak u blizini jednog naselja blizu Zapadne obale poginula četiri Izraelca.

Abas, koji boravi u posjetu Južnoafričkoj Republici, optužio je Izraelce da blokiraju mirovni proces te da koriste izbornu pobjedu Hamasa kao ispriku za pojačane napade na Palestince. Također je kazao kako smatra da ubojstvo četiriju Izraelaca nadomak naselja na zapadnoj obali u četvrtak neće pomoći mirovnom procesu. Hamas je napad nazvao legitimnim otporom.

"Palestinska samouprava ne prihvaća taj napad. Osuđuje ga i smatra da on neće pomoći mirovnom procesu, Mi želimo živjeti u miru, stabilnosti i sigurnosti, u susjedstvu s Izraelcima", rekao je Abas na konferenciji za novinare održanoj u petak u Cape Townu.

Samoubilački napad što su ga počinili pripadnici Brigada mučenika Al-Aqse (dio Fataha), prvi je takav napad u posljednja dva mjeseca te prvi što su ga počinili militanti Fataha otkad je na siječanjskim parlamentarnim izborima pobijedio Hamas.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙