FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tisak: promet 2,94 mlrd kuna, dobit 28,25 milijuna kuna

ZAGREB, 31. ožujka 2006. (Hina) - Najveći hrvatski distributer imaloprodajni lanac kioska Tisak u prošloj je godini ostvario ukupanpromet u iznosu većem od 2,94 milijardi kuna, što u odnosu na istorazdoblje prošle godine predstavlja porast od 10 posto, dok je dobittvrtke iznosila 28,25 milijuna kuna, objavili su danas iz Tiska.
ZAGREB, 31. ožujka 2006. (Hina) - Najveći hrvatski distributer i maloprodajni lanac kioska Tisak u prošloj je godini ostvario ukupan promet u iznosu većem od 2,94 milijardi kuna, što u odnosu na isto razdoblje prošle godine predstavlja porast od 10 posto, dok je dobit tvrtke iznosila 28,25 milijuna kuna, objavili su danas iz Tiska.

Kako navode, dobit iz poslovanja je iznosila 31,19 milijuna kuna i porasla je u odnosu na 2004. za 57 posto. Osim ukupno većih prihoda, na rast dobiti je, kažu u Tisku, u velikoj mjeri utjecalo racionalno smanjenje troškova, bolje upravljanje likvidnošću, bolji uvjeti nabave i poboljšana organizacija distribucije i opskrbe.

Promet Tiskove maloprodaje iznosio je lani 1,54 milijarde kuna i bio je veći za 2 posto u odnosu na prethodnu godinu, a rast je, kažu u Tisku, ponajviše bio potaknut pravovremeno pripremljenom ljetnom sezonom, dobrom opskrbljenošću proširenim asortimanom roba i boljim pozicioniranjem roba, te obnovom i opremanjem prodajnih mjesta.

Promet veleprodaje je pak iznosio 1,34 milijarde kuna ili 21 posto više nego godinu ranije, što je rezultat "akvizicije novih kupaca te proširenja suradnje s postojećim kupcima pružanjem usluge distribucije i prodaje kompletnog asortimana strateških proizvoda".

Ukupan promet uslugama distribucije i marketinga iznosio je 60,88 milijuna kuna i porastao je u odnosu na prethodnu godinu za 19 posto, pri čemu su usluge marketinga porasle na 12,17 milijuna kuna ili za 153 posto.

Od značajnijih događaja iz prošle godine u Tisku izdvajaju nastavak strategije daljnjeg organskog rasta, kao i rasta putem akvizicija, što je realizirano akvizicijom kompanije Kiosk promet d.o.o. iz Osijeka, s 45 prodajnih mjesta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙