FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor počeo raspravu o poticanju poljoprivrede za turizam

ZAGREB, 30. ožujka (Hina) - Hrvatski sabor danas je, uprijepodnevnom dijelu zasjedanja, započeo raspravu o HSS-ovuprijedlogu da država potiče proizvodnju hrane i opreme za turizam.
ZAGREB, 30. ožujka (Hina) - Hrvatski sabor danas je, u prijepodnevnom dijelu zasjedanja, započeo raspravu o HSS-ovu prijedlogu da država potiče proizvodnju hrane i opreme za turizam.

Prijedlogom zakona o poticanju domaćih poljoprivrednih proizvoda za plasman u turizmu HSS predlaže da HBOR beskamatno kreditira proizvođače hrane te namještaja i opreme koji će se prodavati u turizmu.

HSS-ovci su odbacili Vladino objašnjenje da bi takav zakon narušio ravnopravnost tržišne utakmice, što bi nam zamjerila Europska unija.

Željko Pecek (HSS) ističe da članice EU-a i same potiču svoju proizvodnju, a naglasio je i da bi Hrvatska takav zakon morala donijeti prije pregovora o ulasku u EU, kako bi pregovarači u tom području mogli argumentirano zatražiti izuzeća.

Njegov stranački kolega Ante Markov naglasio je da turizam u BDP-u sudjeluje s 27 do 29 posto, te da će se u Hrvatskoj u obnovu i izgradnju smještajnih objekata i turističke infrastrukture uložiti više od šest milijardi kuna.

"Šteta bi bilo da sve te radove izvedu stranci, a da hrvatske tvrtke ne uzmu svoj dio kolača", rekao je Markov.

Predloženi zakon podržali su klubovi IDS-a i regionalnih stranaka, a rasprava će se nastaviti poslijepodne.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙