FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpisan Kolektivni ugovor za zaposlene u ustanovama kulture u Zagrebu

ZAGREB, 27. ožujka 2006. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik MilanBandić, glavna tajnica Hrvatskog sindikata djelatnika u kulturiLjubica Pilić i predsjednica Nezavisnog sindikata bibliotečnihdjelatnika Hrvatske Đurđica Pugelnik potpisali su danas Kolektivniugovor (KU) za zaposlene u ustanovama kulture Grada Zagreba.
ZAGREB, 27. ožujka 2006. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, glavna tajnica Hrvatskog sindikata djelatnika u kulturi Ljubica Pilić i predsjednica Nezavisnog sindikata bibliotečnih djelatnika Hrvatske Đurđica Pugelnik potpisali su danas Kolektivni ugovor (KU) za zaposlene u ustanovama kulture Grada Zagreba.

Potpisnici novog KU-a istaknuli su kako će njime materijalni položaj zaposlenih u 38 zagrebačkih kulturnih ustanova biti izjednačen sa zaposlenicima u gradskoj upravi, a sva materijalna prava, kao što su regres, božićnica, uskrsnica i razne pomoći, usklađene su s onima u gradskoj upravi.

Osnovica zaposlenih u ustanovama kulture iznosit će 3.000 kuna, dok je u gradskoj upravi 3.050 kuna, rekla je Đurđica Pugelnik. Prosječna plaća zaposlenih u ustanovama kulture odsad će u netu iznositi oko 6.000 kuna.

Prisjećajući se da je, kada je prvi puta izabran za gradonačelnika, plaća zaposlenih u kulturi bila manja za 26 do 33 posto, Bandić je istaknuo kako je za njihove plaće u proračunu osigurano preko 14 milijuna kuna.

Time će biti ispravljena višegodišnja nepravda prema zaposlenima u kulturnim ustanovama, rekao je Bandić zaključivši da bez socijalnog mira nema ni kulturnih programa, niti investicija.

Pilić je najavila da će i u drugim hrvatskim gradovima početi pregovori o izjednačavanju materijalnog položaja zaposlenih u kulturi s onima u upravi. Tako će već ovog tjedna započeti kolektivni pregovori u Sisku i Karlovcu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙