FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Riječki Crnogorci: potpora samostalnosti Crne Gore

RIJEKA, 25. ožujka 2006. (Hina) - Tribina i kulturno-umjetničkamanifestacija pod zajedničkim nazivom "Crna Goro, ljubav ti je ime"održavaju se danas u Rijeci u sklopu aktivnosti kojima Vijećecrnogorske nacionalne manjine za grad Rijeku izražava potporu Pokretuza samostalnu europsku Crnu Goru, uoči skorog referenduma o njezinojsamostalnosti.
RIJEKA, 25. ožujka 2006. (Hina) - Tribina i kulturno-umjetnička manifestacija pod zajedničkim nazivom "Crna Goro, ljubav ti je ime" održavaju se danas u Rijeci u sklopu aktivnosti kojima Vijeće crnogorske nacionalne manjine za grad Rijeku izražava potporu Pokretu za samostalnu europsku Crnu Goru, uoči skorog referenduma o njezinoj samostalnosti.

Na tribini su održana predavanja pod nazivom "Postanak i razvoj crnogorske nacije" te "Samostalna i nezavisna Crna Gora kao uvjet opstanka crnogorske nacije".

Kako je kazao predsjednik Vijeća crnogorske nacionalne manjine za grad Rijeku Ljubo Radović, cilj je današnje manifestacije predstaviti kulturne, povijesne i druge vrijednosti Crne Gore, pojasniti zašto podupiru samostalnu Crnu Goru te prikazati kako manjinski narodi ostvaruju svoja prava u Rijeci, Primorsko-goranskoj županiji i Hrvatskoj.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel priredio je danas prijam za izaslanstvo Crne Gore i predstavnike crnogorske nacionalne manjine u Hrvatskoj te je podupro nastojanja Pokreta za samostalnu europsku Crnu Goru.

U Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku večeras će biti održan glazbeno-scenski program u kojemu će sudjelovati crnogorski glumci, pjevači i plesači.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙