FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čelnici EU-a podržavaju jedinstvenu energetsku politiku

BRUXELLES, 24. ožujka 2006. (Hina) - Čelnici Europske unije podržali supoziv Europske komisije da se stvori jedinstvena europska energetskapolitika, izjavio je u četvrtak kasno navečer predsjednik KomisijeJose Manuel Barroso.
BRUXELLES, 24. ožujka 2006. (Hina) - Čelnici Europske unije podržali su poziv Europske komisije da se stvori jedinstvena europska energetska politika, izjavio je u četvrtak kasno navečer predsjednik Komisije Jose Manuel Barroso.

"Vrlo sam zadovoljan što Europsko vijeće podržava naš poziv za jedinstvenom energetskom politikom", rekao je Barroso na konferenciji za novinare nakon završetka prvog dana summita EU-a, koji je posvećen gospodarskim pitanjima.

Kao jedan od glavnih ciljeva tog summita zacrtano je definiranje koordinirane energetske politike, kako bi EU kao cjelina mogla pregovarati s dobavljačima energenata.

Austrijski kancelar i predsjedatelj Europskog vijeća Wolfgang Schuessel rekao je da su čelnici EU-a razgovarali o sve većoj ovisnosti Europe o uvozu energenata, cijeni energije i potrebi da se potakne razvoj ekološki čistih izvora energije.

Čelnici 25 zemalja članica EU-a složili su se da se svake godine održi rasprava o napretku u provedbi zajedničke energetske politike. Schuessel je izrazio uvjerenje da se rezultati večerašnje rasprave ne mogu vidjeti odmah, ali da će u dogledno vrijeme biti vidljivi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙