FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Oporavak cijena nafte uslijed neočekivanog pada zaliha u SAD-u

LONDON, 23. ožujka 2006. (Hina/Reuters) - Cijene nafte oporavile su seu četvrtak nakon gubitaka bilježenih prethodnih dana jer je tjednoizvješće američke vlade neočekivano pokazalo pad zaliha sirove nafte ibenzina u SAD-u.
LONDON, 23. ožujka 2006. (Hina/Reuters) - Cijene nafte oporavile su se u četvrtak nakon gubitaka bilježenih prethodnih dana jer je tjedno izvješće američke vlade neočekivano pokazalo pad zaliha sirove nafte i benzina u SAD-u.

Barel sirove nafte poskupio je na američkom tržištu 42 centa na 62,19 dolara. Na londonskom je tržištu barel poskupio 58 centi na 62,08 dolara.

Cijene je podiglo tjedno izvješće američke koje je pokazalo iznenađujući pad zaliha sirove nafte za 1,3 milijuna barela. Smanjile su se i zalihe benzina, i to za 2,3 milijuna barela, te zalihe destilata za 800 tisuća barela.

Proteklih su tjedana cijene podupirala tvrdokorna strahovanja od poremećaja u opskrbi iz Irana i Nigerije zbog spora oko iranskog nuklearnog programa odnosno napada na nigerijsku naftnu infrastrukturu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙