FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Cijene nafte kliznule ispod 60 dolara po barelu

LONDON, 21. ožujka 2006. (Hina/Reuters) - Cijene nafte pale su u utorakispod razine od 60 dolara po barelu nakon što su prognoze o novomrastu zaliha u SAD-u prevagnule nad strahovanjima da bi napetost okoiranskog nuklearnog programa mogla uzrokovati poremećaj opskrbe iz tezemlje.
LONDON, 21. ožujka 2006. (Hina/Reuters) - Cijene nafte pale su u utorak ispod razine od 60 dolara po barelu nakon što su prognoze o novom rastu zaliha u SAD-u prevagnule nad strahovanjima da bi napetost oko iranskog nuklearnog programa mogla uzrokovati poremećaj opskrbe iz te zemlje.

Barel sirove nafte pojeftinio je na američkom tržištu 57 centi na 59,85 dolara nakon što je prethodnog dana njegova cijena pala za gotovo četiri posto. Na londonskom je tržištu barel sirove nafte pojeftinio osam centi na 61,26 dolara nakon što je u utorak potonuo za gotovo dva dolara.

Očekivanja o novom rastu zaliha sirove nafte u SAD-u mogla bi potaknuti pad cijena, konstatirali su trgovci.

"Cijene će u utorak biti iznova pritisnute naniže. Čini se da će zalihe sirove nafte ponovno porasti", prognozirao je Kevin Blemkin iz londonskog Man Financiala.

"U pozadini su i dalje prisutna geopolitička strahovanja u vezi s Iranom ali zasad nema vijesti o tome pa pretpostavljam da će se cijene malo kolebati", dodao je Blemkin.

Očekuje se da će tjedno izvješće američke vlade pokazati rast zaliha sirove nafte za 2,5 milijuna barela, što bi bio njihov šesti uzastopni tjedni rast. Zalihe destilata trebale bi se pak smanjiti za 2,2 milijuna barela ali je taj pad uobičajen za ovo doba godine, obilježeno sezonskim radovima na održavanju rafinerija. Zalihe benzina također bi se trebale smanjiti, i to za 1,2 milijuna barela.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙