FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovnik: Zajednički sastanak Parlamentarnog odbora Hrvatske i EU

DUBROVNIK, , 20. ožujka 2006. (Hina) - U Dubrovniku je u ponedjeljakpočeo dvodnevni sastanak zajedničkoga Parlamentarnog odbora Hrvatske iEuropske unije na kojem se okupilo tridesetak sudionika, od kojih je15 članova izaslanstva Europskog parlamenta.
DUBROVNIK, , 20. ožujka 2006. (Hina) - U Dubrovniku je u ponedjeljak počeo dvodnevni sastanak zajedničkoga Parlamentarnog odbora Hrvatske i Europske unije na kojem se okupilo tridesetak sudionika, od kojih je 15 članova izaslanstva Europskog parlamenta.

Europski parlament predstavljaju zastupnici najvažnijih političkih grupacija u tom tijelu: narodnjaci, socijalisti i liberali.

Na skupu se raspravlja o svim temama vezanim za hrvatski put prema Europskoj uniji, a otvorio ga je predsjednik Europskog parlamenta Pal Schmitt.

Europski parlament uvijek je pratio razvoj Hrvatske i njen put prema približavanju EU-u, ali i podržavao sve ono što se događa u Hrvatskoj, osobito kad je u pitanju provođenje reformi, te sve aktivnosti vezane uz ulazak u Europsku uniju, rekao je Schmitt.

S hrvatske strane skupu predsjeda predsjednik Odbora za vanjsku politiku Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, koji je među ostalim rekao kako će osim o procesu pregovora i razvoju odnosa Hrvatske i Europske unije posebna pozornost u raspravama biti posvećena Europskom ustavu, kao i financijskoj perspektivi Europske unije do 2013. godine.

Skupu se obratila i ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar Kitarović, koja je pozvala na ispunjavanje svih kriterija u 35 poglavlja koliko nas očekuje u pregovorima.

"Smatramo kako je dosljedno ispunjavanje svih kriterija, prije svega u interesu Republike Hrvatske, odnosno u interesu podizanja životnog standarda, kvalitete političke demokracije, otvorenosti i transparentnosti institucija, funkcioniranja pravosuđa, borbe protiv korupcije, povratka izbjeglica, ljudskih i manjinskih prava, i svega što moramo ispuniti i da to doista radimo u interesu Hrvatske i boljega života", istaknula je Kolinda Grabar Kitarović.

Članovi zajedničkoga Parlamentarnog odbora Hrvatske i EU-a u ponedjeljak su se susreli i s povjerenikom Vlade za Dubrovačko-neretvansku županiju Želimirom Bosnićem i gradonačelnicom Dubrovnika Dubravkom Šuicom, kao i predstavnicima turističkoga gospodarstva koje je glavna grana gospodarstva Dubrovnika. Zajednički sastanak Parlamentarnog odbora završava sutra kada će biti doneseni zaključci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙