U kušanju vina sudjelovalo je osamnaest enologa koji su ocjenjivali 26 vina iz 12 velikih regionalnih vinarija, po 12 crnih i bijelih, te dva rose vina.
Enologinja Velinka Runjić iz splitskog "Dalmacijavina" ističe da je riječ o sirovim i još nepročišćenim vinima no da se već može pretpostaviti da će neka biti vrhunske kvalitete, poput Babića koji je dobio ocjenu veću od 4. Inače, prosječna ocjena kušanih vina je 3,16.
S obzirom da smo ocjenjivali vina iz svih vinarija s područja Dalmacije, očigledno je da se kvaliteta dalmatinskih vina poboljšava, zahvaljujući stručnjacima i novoj tehnologiji. U tom pogledu Dalmacija je dosad zaostajala za ostatkom Hrvatske, kazala je Runjić.
U radu regionalnog skupa enologa sudjelovali su i predstavnici Hrvatskog zavoda za vinarstvo i vinogradarstvo , te Instituta za jadranske kulture iz Splita.