FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 17. ožujka

ZAGREB, 17. ožujka 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja OSVHrvatska za petak, 17. ožujka.
ZAGREB, 17. ožujka 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja OSV Hrvatska za petak, 17. ožujka.

ORAHOVICA - Predsjednik Republike Stjepan Mesić biti će nazočan 13. Međunarodnom sajmu "Slavin" u Orahovici (12,15 sati). U 13,20 sati predsjednik će biti nazočan potpisivanju ugovora između Hrvatske udruge hotelijera i tvrtke TVIN d.o.o., a susrest će se i s članovima gradske uprave Grada Orahovice (u 13,45 sati, u Gradskom poglavarstvu). Izjave za novinare predviđene su nakon potpisivanja ugovora, te nakon sastanka s Poglavarstvom.

ZAGREB - Hrvatski sabor nastavit će 19. sjednicu pojedinačnom raspravom zastupnika o prijedlogu zakona o registriranom partnerstvu koji su predložili SDP-ovac Šime Lučin i nezavisni zastupnik Ivo Banac. Zakonom se predlaže proširenje prava izvanbračnih i istospolnih

zajednica kako bi mogle ostvarivati više prava koja imaju bračne zajednice, poput prava iz zdravstvenog i mirovinskog osiguranja, imovinsko-pravnih odnosa. No, zakonom se predviđa i mogućnost da istospolne zajednice mogu udomljavati djecu, čemu se većina saborskih klubova i zastupnika žestoko protivi. Zastupnici bi zatim trebali nastaviti raspravljati o niz oporbenih zakonskih prijedloga, a prvi je HSP-ov prijedlog dopuna Zakona o reviziji pretvorbe i privatizacije. (Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6, u 9,30 sati).

ZAGREB - Predsjednik Vlade Ivo Sanader primit će izaslanstvo udruga poljoprivrednika (zgrada Vlade, Trg sv. Marka 2, u 12 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare Hrvatskog seljačkog saveza ispred zgrade Vlade na kojoj će o rezultatima pregovora s premijerom Ivom Sanaderom te budućim aktivnostima Hrvatskog seljačkog saveza govoriti predsjednik Saveza Darko Grivičić i članovi Upravnog odbora (Trg sv. Marka 2, u 14,30 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare Kluba zastupnika Hrvatske stranke prava (HSP) na kojoj će o suzbijanju droga, cijeni goriva za brodare i naknadi ratne štete od Crne Gore govoriti Ruža Tomašić i Tonči Tadić (Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6, dvorana Ivana Kukuljevića, u 11 sati).

ZAGREB - Otvorenje dvodnevnog seminara o unaprjeđenju rada vijeća predstavnika nacionalnih manjina u Hrvatskoj. Seminar organizira Vladin Ured za nacionalne manjine, u suradnji sa Savjetom za nacionalne manjine i financijsku potporu Misije OESS-a u Hrvatskoj. Otvorit će ga potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, a sudjelovat će lokalni predstavnici manjina iz cijele zemlje, manjinski zastupnici u Saboru i predstavnici međunarodnih organizacija (hotel "Dubrovnik", u 12 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare Hrvatskog helsinškog odbora (HHO) na temu "Umirovljenici u labirintu uprave". Na konferenciji će predstavnici HHO-a iznijeti svoje stavove o problemima umirovljenika oko ostvarivanja prava na obeštećenje, te o saznanjima o ulozi Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje u ostvarivanju tog prava. (Centar za ljudska prava, Kralja Držislava 6, u 11 sati).

ZAGREB - Pomoćni zagrebački biskup Valentin Pozaić na konferencija za novinare izvijestit će o vizitaciji zagrebačkog Caritasa. Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić 14. srpnja 2005. izdao je dekret o kanonskoj vizitaciji u Caritasu Zagrebačke nadbiskupije, a vizitatorom je imenovan pomoćni biskup zagrebački Valentin Pozaić, koji je završio vizitaciju 27. studenoga 2005. (dvorana Nadbiskupskog duhovnog stola, Branjugova 1, u 11 sati).

VUKOVAR - Matica hrvatska Vukovar, Hrvatska matica iseljenika i Institut društvenih znanosti "Ivo Pilar" iz Zagreba predstavit će Leksikon podunavskih Hrvata Bunjevaca i Šokaca (Pastoralni centar sv. Bono, u 19 sati).

KARLOVAC - Svečano obilježavanje 15 godišnjice ustrojavanja specijalne jedinice policije PU Karlovačke "Grom" i Dana udruge specijalne jedinice policije "Grom" Karlovačke županije (Dom HV-a "Zrinski", u 19 sati).

RIJEKA - Primorsko-goranski savez održat će 4. Izbornu konvenciju. Najavljeno je da će se govoriti o pitanjima regionalizma u zemlji, fiskalnoj decentralizaciji i dekoncentraciji vlasti, a bit će predstavljen i novi savez četiri hrvatske regionalne političke stranke "Regionala" (dvorana "Transadria", u 18 sati).

RIJEKA - Predstavljanje glavnog projekta Planetarija u sklopu postojeće zvjezdarnice na brdu Sveti Križ u Rijeci. Akademsko astronomsko društvo uz podršku Grada Rijeke i Zajednice tehničke kulture Rijeka otvorilo je 2001. zvjezdarnicu u utvrđenoj građevini na ovom brdu. Zvjezdarnica će se proširiti u astronomski centar čiji će planetarij biti dio a pružit će edukativne, znanstvene i turističke sadržaje (Gradska vijećnica Grada Rijeke, u 9,30 sati).

RIJEKA - Međunarodni stručni skup na temu "Nacionalna kazališta u 21. stoljeću". Sudionici će govoriti o tome što pokreće nacionalno kazalište u 21. stoljeću, o umjetničkoj suradnji opere, drame i baleta te o djelovanju i financiranju nacionalnih kazališta. Sudjelovat će teatrolozi iz Hrvatske, Slovenije, SiCG te Austrije. Organizatori skupa su urednica časopisa "Kazalište" Željka Turčinović i intendantica riječkog HNK Mani Gotovac (foyer HNK "Ivana pl. Zajca", u 12 sati).

RIJEKA - Premijerom drame s glazbom W.A. Mozarta "Amadeus" Petera Shaffera, čiji je redatelj Tomi Janežič, a dirigentica Nada Matošević, HNK Ivana pl. Zajca obilježava 250. obljetnicu rođenja Mozarta, 80. rođendan britanskog dramatičara Shaffera i 120. obljetnicu otvorenja zgrade HNK (HNK Ivana pl. Zajca, u 19,30 sati).

ZADAR - Potpisivanje Sporazuma o uređenju zgrade Muzeja antičkog stakla. Riječ je o jedinstvenoj arheološkoj zbirci antičkog stakla, jednoj od najvrjednijih u Europi, vrlo vrijednim arheološkim nalazima koji potiču s lokaliteta Relja u Zadru. Sporazum će potpisati ministar kulture Božo Biškupić, župan Ivo Grbić i gradonačelnik Živko Kolega (mala vijećnica Doma županije, B.Petranovića 8, u 11 sati).

ZAGREB - Predstavljanje monografije "Josip Marotti". O monografiji će govoriti autorica Antonia Bogner-Šaban, urednik Bože Čović, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, predsjednik Hrvatskog društva dramskih umjetnika Goran Grgić te njegovi kolege Zlatko Vitez i Pero Kvrgić (Gavella, Frankopanska 8, u 12 sati).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne: Vesna Krbot Nejašmić

poslijepodne: Milka Ćurković

navečer: Neven Leskovar

telefon: 48 08 600

telefaks: 48 08 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙