FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iranski dužnosnik: Iran i Rusija postigli "potpun sporazum"

BEČ, 3. ožujka 2006. (Hina/AFP) - Iran i Rusija postigli su "potpunsporazum" o iranskom nuklearnom pitanju, javlja u petak agencijaFrance Presse pozivajući se na izjavu jednog iranskog dužnosnika kojije tražio da ostane neimenovan.
BEČ, 3. ožujka 2006. (Hina/AFP) - Iran i Rusija postigli su "potpun sporazum" o iranskom nuklearnom pitanju, javlja u petak agencija France Presse pozivajući se na izjavu jednog iranskog dužnosnika koji je tražio da ostane neimenovan.

"Iran i Rusija postigli su potpun sporazum o paketu koji obuhvaća sve zahtjeve međunarodne zajednice, Irana i Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA)", kazao je neimenovani iranski dužnosnik na margini sastanka između europske trojke (Francuska, Njemačka i Velika Britanija) i Irana u Beču.

"Pojedinosti tog paketa su podnesene Europljanima na razmatranje i očekujemo da daju jasan odgovor na taj kompletan prijedlog", dodao je.

Međutim, francuski ministar vanjskih poslova Philippe Douste-Blazy i njegov njemački kolega Frank Walter Steinemeir su kazali kako su pregovori između europske trojke i Irana u Beču završili bez postignutog dogovora o iranskom nuklearnom pitanju.

"Ti su pregovori bili konstruktivni, ali nisu završili sporazumom", kazala su dva ministra.

"Nema bolje ponude od ove koja uzima u obzir stajalište Europljana, ali i Irana i koja uklanja sve međunarodne brige", istaknuo je neimenovani iranski dužnosnik.

Kako je dodao, "ovaj prijedlog na neki način spašava obraz Iranu, ali i Europi".

Također je dodao kako će se razgovori, s obzirom na ozračje pregovora, "vjerojatno" nastaviti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙