FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odbor za ljudska prava: 'ne' zakonu o registriranom partnerstvu

ZAGREB,16. veljače(Hina) - Zakon o registriranom partnerstvu, što su gapredložili Šime Lučin (SDP) i Ivo Banac (NZ), a po kojemu bihomoseksualni parovi dobili neka prava poput bračnih parova, nijedanas 'prošao' saborski Odbor za ljudska prava i prava nacionalnihmanjina.
ZAGREB,16. veljače(Hina) - Zakon o registriranom partnerstvu, što su ga predložili Šime Lučin (SDP) i Ivo Banac (NZ), a po kojemu bi homoseksualni parovi dobili neka prava poput bračnih parova, nije danas 'prošao' saborski Odbor za ljudska prava i prava nacionalnih manjina.

Protiv prijedloga glasovali su zastupnici HDZ-a i HSP-a, te Šemso Tanković, ruku 'za' digla je oporba te SDSS.

HDZ-ovci se priklanjaju Vladinu stavu da spomenuto područje dobro 'pokrivaju' Obiteljski zakon i Zakon o istospolnim zajednicama.

Hrvatska je suvremeno uredila to područje, kaže Ivana Sučec-Trakoštanec (HDZ) nadajući se da se u dogledno vrijeme neće donijeti zakon koji bi istospolne zajednice u svemu izjednačio s klasičnim brakom muškarca i žene, prije svega u udomiteljstvu i posvajanju djece.

Smisao zakona upravo je u izjednačavanju, tvrdi Niko Rebić (HDZ) i dodaje da katolici i vjernici to teško mogu prihvatiti. Ustrajava da su istospolne zajednice utemeljene na protuprirodnom zakonu.

Lučinu, koji ističe da Biblija na nekoliko mjesta spominje homoseksualnost, Pejo Trgovčević (HSP) uzvraća "nisam znao da ste bibličar".

Glavna poruka Biblije o ovoj temi je Sodoma i Gomora, tvrdi Rebić pitajući se nije li AIDS jedan od znakova što se takvim (istospolnim) zajednicama događa.

O predloženom zakonu konačan sud dat će Hrvatski sabor.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙