FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZOI TORINO: ALENU ABRAMOVIĆU UKINUTA SUSPENZIJA

TORINOZOI TORINO: ALENU ABRAMOVIĆU UKINUTA SUSPENZIJATORINO, 14. veljače 2006. (Hina) - Hrvatskom olimpijcu u skijaškomtrčanju Alenu Abramoviću ukinuta je petodnevna suspenzija i moći ćenastupiti u daljnjem natjecanju, rekao je trener hrvatske nordijskereprezentacije Zoran Skender po završetku testiranja krvi gdje sunalazi bili negativni.
TORINO, 14. veljače 2006. (Hina) - Hrvatskom olimpijcu u skijaškom trčanju Alenu Abramoviću ukinuta je petodnevna suspenzija i moći će nastupiti u daljnjem natjecanju, rekao je trener hrvatske nordijske reprezentacije Zoran Skender po završetku testiranja krvi gdje su nalazi bili negativni.

Razina hemoglobina u krvi se smanjila i Alen će moći nastupiti u disciplini 15 km klasično koja je na rasporedu u petak 17. veljače, a u srijedu 22. veljače će nastupiti u sprintu.

Od ukupno 12 privremeno suspendiranih sportaša, jedino je nalaz Bjelorusa Sergeja Dolidoviča bio pozitivan na ponovnom testiranju.

"Nalazi su pokazali da je odluka o petodnevnoj suspenziji WADA-e i FIS-a bila ishitrena i pretjerana te da će se nešto morati mijenjati", rekao je Skender.

Denis Klobučar i Damir Jurčević nastupili su u utorak u ekipnom sprintu. U polufinalnoj utrci osvojili su 11. mjesto, a ukupno su zauzeli 22. mjesto. O nastupu hrvatskih skijaša trkača trener Skender je rekao kako su dečki ostvarili solidan rezultat.

"Naša polufinalna skupina je bila iznimno jaka. Utrka na 30 km prije dva dana ostavila je traga na Denisa koji je bio umoran, ali u konačnici su dečki ostvarili solidan rezultat".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙