FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 8. veljače

ZAGREB, 8. veljače 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasrijedu, 8. veljače.
ZAGREB, 8. veljače 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 8. veljače.

IVANIĆ GRAD - Predsjednik Vlade RH Ivo Sanader će na prigodnoj svečanosti pustiti u pogon digitalni odašiljač radijskog signala na srednjem valu na objektu Odašiljača i veza d.o.o. u Deanovcu kod Ivanić Grada, (9,50 sati).

ZAGREB - Zastupnici u Hrvatskom saboru će na sjednici raspravljati o izvješću i zaključcima saborskog povjerenstva koje je prošle godine istraživalo poslove koje su s državom sklapale privatne tvrtke Radimira Čačića i Zlatka Tomčića, kad su bili visoki državni dužnosnici, odnosno ministar i predsjednik Sabora. U poslovima Tomčićeve tvrtke, Istražno povjerenstvo nije našlo ništa sporno, nije utvrdilo da je Tomčić svoj položaj koristio kako bi pogodovao tvrtki. U Čačićevu slučaju, Povjerenstvo je glasovima članova iz saborske većine zaključilo da je bivši ministar javnih radova pogodovao tvrtkama svoje Koning grupe, s čim se oporbeni dio Povjerenstva nije složio, pa pred Sabor ide s izdvojenim mišljenjem. Raspravom o spomenutoj temi, Sabor ulazi u treći tjedan rada, na raspravu čeka još 50-ak točaka, (Hrvatski sabor, Velika vijećnica, Trg Sv. Marka 6, 9,30 sati).

SPLIT - Na Županijskom sudu u Splitu počinje iznošenje obrana optuženih u tzv. slučaju Lora. Suđenju će nazočiti četvorica od osmorice bivših vojnih policajaca optuženih za ratni zločin nad civilima srpske nacionalnosti u Vojno istražnom centru Lora u Splitu 1992. Oni se nalaze u pritvoru, a ostala četvorica su u bijegu i za njima su raspisane tjeralice. Suđenje je započelo lani u rujnu nakon što je Vrhovni sud poništio oslobađajuću presudu iz 2002. i odredio ponovljeno suđenje pred izmijenjenim sudskim vijećem, (Županijski sud u Splitu - velika dvorana, 9 sati).

VUKOVAR - Prosvjedne skupove radnika VUPIK-a zbog nezadovoljstva raspodjelom poljoprivredne zemlje u općinama Trpinji i Borovu čime postaju upitna mnoga radna mjesta organizira Sindikalna podružnica slavonsko-baranjskog sindikata VUPIK-a pred općinskim zgradama, (8 i 11 sati).

ZAGREB - Na konferenciji za novinare Hrvatskog bloka govorit će predsjednik te stranke Ivić Pašalić, (HB, Ul. kneza Mislava 11, u 11 sati).

ZAGREB - Otvorenje izložbe "Japanski drvorezi" iz zbirke Jager Slovenske akademije znanosti i umjetnosti s približno 300 grafičkih listova bit će u Kabinetu grafike HAZU, (Strossmayerov trg 12, u 19 sati).

ZAGREB - Predstavljanje književno-znanstvene monografije "Kamov" autora Darka Gašparovića bit će u Društvu hrvatskih književnika, (Trg bana Jelačića 7, 12 sati).

ZAGREB - Predstavljanje knjige autora Hrvoja Mezulića i Romana Jelića: O talijanskoj upravi u Istri i Dalmaciji 1918-1943. bit će u Novinarskom domu, (Perkovčeva 2, 12 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne: Jasna Nahtigal Lazarić

poslijepodne: Milka Ćurković

navečer: Neven Leskovar

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙