FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za srijedu, 8. veljače

ZAGREB, 7. veljače 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje izsvijeta za srijedu, 8. veljače.
ZAGREB, 7. veljače 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za srijedu, 8. veljače.

ZAGREB - Estonski predsjednik Arnold Rueuetel boravi u uzvratnom službenom posjetu Hrvatskoj na poziv hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića (do 10.02.). Nakon ceremonije svečanog dočeka (10 sati), Mesić i Rueuetel održat će najprije odvojene razgovore, a potom predvoditi i sastanak izaslanstava dviju država. Poslije razgovora predviđene su izjave za novinare (Ured predsjednika, Pantovčak 241, 11.20 sati). Estonski predsjednik prvog će se dana posjeta sastati i s hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom i predsjednikom Sabora Vladimirom Šeksom, dok će u četvrtak estonsko izaslanstvo posjetiti Dubrovnik.

BRUXELLES - Počinje prva faza analitičkog pregleda usklađenosti hrvatskog zakonodavstva s europskim za poglavlje socijalne politike i zapošljavanja, koja će trajati do petka. Prvog dana eksplanatornog screeninga, tijekom kojega će predstavnici Europske komisije hrvatskim pregovaračima predstaviti pravnu stečevinu u ovom poglavlju, govorit će se o području radnog prava, zaštite zdravlja i sigurnosti na radu. Drugog dana predstavnici Europske komisije detaljno će objasniti pravnu stečevinu za područja socijalnog dijaloga, politike zapošljavanja, Europskog socijalnog fonda i socijalne isključenosti, a trećeg dana na dnevnom će redu biti područja anti-diskriminacije i jednakih mogućnosti. Druga, bilateralna, faza screeninga za poglavlje socijalne politike i zapošljavanja održat će se od 6. do 8. ožujka.

MADRID - Posjet ruskog predsjednika Vladimira Putina Španjolskoj.

WASHINGTON - Američki predsjednik George W. Bush sastaje se s jordanskim kraljem Abdullahom.

WASHINGTON - Američka državna tajnica Condoleezza Rice sastaje se s izraelskom ministricom vanjskih poslova Tzipi Livni.

DEN HAAG - Nastavak dokaznog postupka optužbe na suđenju "vukovarskoj trojci" bivših oficira JNA pred ICTY-em.

DEN HAAG - Nastavak dokaznog postupka optužbe na suđenju bivšem čelniku pobunjenih Srba u RH Milanu Martiću pred ICTY-em.

DEN HAAG - Nastavak izvođenja dokaza obrane na suđenju bivšem predsjedniku SRJ Slobodanu Miloševiću pred ICTY-em.

LOS ANGELES - 48. godišnja dodjela Grammya.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Bernard Ćavar

Prijepodne: Srđan Baković

Popodne: Darko Vlahović, Sonja Djerasimović

Večer: Domagoj Janković

Tel.: **385-1-4808645

Fax.: **385-1-4808822

E-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙