FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za utorak, 7. veljače

ZAGREB, 7. veljače 2006. (Hina) - Najava vanjskopolitičkih događaja zautorak, 7. veljače
ZAGREB, 7. veljače 2006. (Hina) - Najava vanjskopolitičkih događaja za utorak, 7. veljače

ZAGREB - Na poziv Predsjednika Republike Stjepana Mesića u posjet Zagrebu dolazi estonski predsjednik Arnold Rueuetel. Riječ je o uzvratnom službenom posjetu čelnika te baltičke zemlje koju je predsjednik Mesić posjetio u travnju 2003. Prilikom boravka u Zagrebu, Rueuetel će se 8. veljače sastati s predsjednikom Mesićem, predsjednikom Hrvatskog sabora Vladimirom Šeksom i premijerom Ivom Sanaderom. U četvrtak, 9. veljače estonsko će izaslanstvo posjetiti Dubrovnik.

SARAJEVO - Nakon boravka u Beogradu, glavna haška tužiteljica Carla del Ponte doputovala je u ponedjeljak navečer u Sarajevo, gdje će u utorak razgovarati s dužnosnicima EUFOR-a i NATO-a. Predviđen je i njezin prvi susret s Christianom Schwartz-Schillingom koji je 31. siječnja preuzeo dužnost Visokog predstavnika za BiH. Očekuje se da će glavna haška tužiteljica tijekom boravka u Sarajevu razgovarati s predstavnicima Suda i Tužiteljstva BiH odnosno njihovih odjela za ratne zločine.

DEN HAAG - Nastavak dokaznog postupka optužbe na suđenju "vukovarskoj trojci" bivših oficira JNA Mile Mrkšića, Veselina Šljivančanina i Miroslava Radiće pred ICTY-em.

DEN HAAG - Nastavak dokaznog postupka optužbe na suđenju bivšem čelniku pobunjenih Srba u RH Milanu Martiću pred ICTY-em.

DEN HAAG - Nastavak izvođenja dokaza obrane na suđenju bivšem jugoslavenskom predsjedniku Slobodanu Miloševiću pred ICTY-em.

BEOGRAD - Nastavlja se suđenje 13-orici optuženih za atentat na premijera Zorana Đinđića pred Specijalnim sudom za organizirani kriminal.

WASHINGTON - Izraelska ministrica vanjskih poslova Cipi Livni dolazi u višednevni posjet Sjedinjenim Državama tijekom kojeg će se, među ostalim, sastati s američkom državnom tajnicom Condoleezzom Rice. Cilj posjeta je usklađivanje američkih i izraelskih stajališta o pobjedi militantne skupine Hamas na nedavnim palestinskim parlamentarnim izborima te o spornom iranskom nuklearnom programu.

PORT-AU-PRINCE - Predsjednički i parlamentarni izbori na Haitiju. Izbori su već pet puta odgađani, posljednji put čak na neodređeno vrijeme, jer organizacijski uvjeti nisu zadovoljavali, a ni ključni se politički kandidati nisu mogli dogovoriti. Za predsjednika Haitija natjecat će se 35 kandidata. Od početka 2004. Haitijem upravlja prijelazna vlada čija je najvažnija zadaća bila utrti put demokratskim izborima. Prijelaznu vladu od sredine 2004. podupiru stabilizacijske snage UN-a (MINUSTAH) koje čuvaju mir dok vlada koja će biti izabrana na predstojećim izborima ne preuzme dužnost.

Dežurni urednici:

Noć: Robertino Šalinović

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne: Sonja Djerasimović/Duška Gerić Koren

Navečer: Darko Vlahović

Telefon: 385 1 4808 645

Telefax: 385 1 4808 822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙