FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

AZTN: prekršajna prijava protiv Kamen-Ingrada

ZAGREB, 6. veljače 2006. (Hina) - Protiv Kamen-Ingrada i odgovorneosobe u toj tvrtki Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN)podnijet će prekršajnu prijavu jer je utvrđeno da je Kamen-Ingradzlouporabio vladajući položaj na tržištu isporuke tehničko-građevnogkamena primjenom nejednakih uvjeta prema tvrtki Prijevoz igrađevinarstvo Rašić iz Slavonskog Broda, dovodeći je u nepovoljanpoložaj u odnosu na konkurenciju.
ZAGREB, 6. veljače 2006. (Hina) - Protiv Kamen-Ingrada i odgovorne osobe u toj tvrtki Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) podnijet će prekršajnu prijavu jer je utvrđeno da je Kamen-Ingrad zlouporabio vladajući položaj na tržištu isporuke tehničko-građevnog kamena primjenom nejednakih uvjeta prema tvrtki Prijevoz i građevinarstvo Rašić iz Slavonskog Broda, dovodeći je u nepovoljan položaj u odnosu na konkurenciju.

U današnjem priopćenju sa sjednice Vijeća AZTN-a se pojašnajva da je Kamen-Ingrad od lipnja 2004. do studenog 2005. godine onemogućavao Marku Rašiću pristup kamenolomima Veličanka II i Vetovo, za koje posjeduje koncesiju.

Stoga Rašić nije mogao ispuniti naloge o prijevozu tehničko-građevnog kamena, što ga je dovelo u nepovoljan položaj na tržištu i nanijelo mu značajne štetne učinke.

Vijeće je, najprije privremenom mjerom, a nakon provedenog postupka rješenjem utvrdilo zlouporabu vladajućeg položaja i zabranilo Kamen-Ingradu takvo daljnje postupanje.

Vijeće je, također, odbacilo zahtjev za pokretanjem postupka utvrđivanja sprječavanja, ograničavanja ili narušavanja tržišnog natjecanja zlouporabom vladajućeg položaja koji je podnio Novi sindikat protiv Tvornice duhana Rovinj (TDR).

Naime, pojašnjava se, Adris grupa, pod čijom su kontrolom i TDR i Tvornica duhana Zagreb, prenijela je u cijelosti proizvodnju duhanskih proizvoda iz Tvornice duhana Zagreb na TDR.

"Odluka o preseljenju proizvodnje cigareta iz Zagreba na novu lokaciju, sa stanovišta propisa o tržišnom natjecanju ne predstavlja zlouporabu vladajućeg položaja, niti bilo koji od oblika narušavanja tržišnog natjecanja. Ovakav slučaj preseljenja proizvodnje unutar koncerna ne predstavlja narušavanje tržišnog natjecanja niti u pravu tržišnog natjecanja EU", navode iz AZTN-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙