FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EP rukomet: Hrvatska - SCG 34:30 (šira verzija)

ST GALLEN/ZAGREB, 2. veljače 2006. (Hina) - Hrvatska rukometnareprezentacija upisala je i treću pobjedu u drugom krugu Europskogprvenstva u Švicarskoj. U dvoboju skupine II Hrvatska je pobijedilaSrbiju i Crnu Goru 34:30 (16:16) i osigurala plasman u polufinale.
ST GALLEN/ZAGREB, 2. veljače 2006. (Hina) - Hrvatska rukometna reprezentacija upisala je i treću pobjedu u drugom krugu Europskog prvenstva u Švicarskoj. U dvoboju skupine II Hrvatska je pobijedila Srbiju i Crnu Goru 34:30 (16:16) i osigurala plasman u polufinale.

HRVATSKA: Šola, Blažičko, Sulić 2, Balić 8, Lacković 4 (2), Čupić, Vori 2, Dominiković 1, Džomba 5 (3), Horvat, Goluža, Šprem 9, Špoljarić, Metličić 3, Buntić

SCG: Šterbik, Šarić, Kapisoda 1, Milosavljević 3, Nikolić 3, Ma.Krivokapić 7 (4), Mi. Krivokapić 5, Anđelković, Kojić 1, Đurković, Toskić 1, Ilić 5, Manojlović 4, Stojanović

SUCI: Frank Lemme i Bernd Ullrich (oba Njemačka)

SEDMERCI: Hrvatska - 8 (5), SCG - 9 (6)

ISKLJUČENJA: Hrvatska 10 minuta, SCG 14 minuta

Hrvatska rukometna reprezentacija zaključila je drugi krug Europskog prvenstva trećom pobjedom i tako na petom velikom natjecanju uzastopce izborila nastup u polufinale. Nakon Danske i Islanda hrvatski rukometaši su pobijedili i reprezentaciju Srbije i Crne Gore, te nakon Olimpijskih igara u Ateni, svjetskih prvenstava u Portugalu i Tunisu, te europske smotre u Sloveniji, izborili i polufinale EP-a u Švicarskoj.

Bila je to utakmica u kojoj su odabranici Line Červara odigrali dva posve drugačija poluvremena. U prvom s mnogo pogrešaka i nervoze, a u drugom razigrano i poletno, što je rezultiralo laganom pobjedom. SCG je daleko bolje otvorila utakmicu. Već u devetoj minutu imali su tri pogotka prednosti, međutim na polovici prvog dijela hrvatski igrači su uspjeli izjednačiti (9:9). Do kraja prve dionice igralo se gol za gol, a u jednom trenutku hrvatski igrači imali su i pogodak viška, no na odmor se otišlo bez pobjednika (16:16).

U nastavku smo gledali hrabrije i odlučnije olimpijske pobjednike i svjetske doprvake. SCG se držala do rezultata 20:20, no tada hrvatska vrsta serijom 6:0 lomi utakmicu i dolazi do velike prednosti koju je do konca utakmice znalački sačuvala. Briljirali su Šola sa 19 obrana, te Šprem sa 9 i Balić sa 8 pogodaka.

Hrvatska je ovom pobjedom osigurala plasman u polufinale, no još nije poznato s koje će pozicije ući u borbu za medalje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙